Koncert u Rijeci

Zagrebački kolektiv Mayales nastupio na Zvečka festivalu

Katarina Bošnjak

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Hipnotični vokali i nevjerojatna karizma cijelog benda još jednom su sve prisutne uvjerili koliko su zaslužni svih priznanja, Porina i nominacija

Na pozornicu Zvečka festivala ovog se četvrtka popeo cijenjeni zagrebački kolektiv Mayales koji već 29 godina voze svojim tempom, izvan trendova. Publike je ovog puta bilo nešto manje nego prethodnih četvrtaka, no to nije spriječilo Mayales da sviraju jednako dobro i kvalitetno kao inače.

Foto galerija: Mayales na Zvečka festivalu u Rijeci Foto: Ana Križanec


Sa svirkom su započeli u 22 i 30, što je obradovalo pomalo nestrpljivu publiku, a nakon višeminutnog mistično-psihodeličnog uvoda, odsvirali su “Jučer je teško” s albuma “2”. Ono što je zapravo zapanjujuće kod njihovog nastupa jeste ta izuzetna kvaliteta sviranja uživo, jer koliko god ih nekada voljeli poslušati i s najkvalitetnijim zvučnicima i diviti se dobrom zvuku, ovaj koji se mogao čuti večeras ostaje nezamjenjiv. Dalje su nastavili s promocijom novog albuma “Domovina” koji je izašao u travnju ove godine, pa su tako posjetitelji vidno uživali u novim pjesmama poput “Još jedan krug” i “Hoćemo svoj film”.
Hipnotični vokali i nevjerojatna karizma cijelog benda još jednom su sve prisutne uvjerili koliko su zaslužni svih priznanja, Porina i nominacija, a njihova beskompromisna i moćna glazba podsjetila je koliko su posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju.