Novi saziv

ZA UGODNIJI ŽIVOT Srdoči moraju dobiti nove prometne izlaze iz naselja

Damir Cupać

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Upravo je u prethodnom mandatu na ovu temu održan i zbor građana, čiji je zaključak upravo da se gradski odjeli posvete ovom prijedlogu te da se iznađe prometno rješenje, kaže novi predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Srdoči Marino Srdoč PrpićRIJEKA Mjesni odbor Srdoči površine je 228,28 ha i ima 6.522 stanovnika, a na zadnjim izborima za mjesnu samoupravu povjerenje birača da preuzme dirigentsku palicu dobio je 25-godišnji Marino Srdoč Prpić. Njegova zamjenica je Filipa Capan (HDZ), a članovi Vijeća Mjesnog odbora su Željka Matković (HDZ), Robert Urek (PGS, SDP, HNS) i Branko Srdoč (PGS, SDP, HNS).


– Na izbore za vijeća mjesnih odbora kandidirao sam se na kandidacijskoj listi grupe birača kao nositelj liste. Kao mlada osoba smatram da svojim doprinosom mogu pridonijeti razvoju mjesta u kojem živim od rođenja. Tijekom odrastanja uočavao sam kako se infrastruktura mijenja, potrebe građana rastu sve više, ali isto tako shvatio sam da je potreban angažman svih stanovnika kako bismo mogli unaprijediti standard života na Srdočima.


Nastaviti započeto


– Motivi koji su me ponukali da se prijavim su upravo ti da svojim mladenačkim poletom i znanjima pridonesem svojoj zajednici te da naučim kako naša lokalna i mjesna samouprava funkcionira, pojasnio je novi predsjednik Marino Srdoč Prpić. On dodaje da su prethodnih godina u Mjesnom odboru Srdoči pokrenuti mnogi veliki projekti koji će uvelike pridonijeti da građani lakše i ugodnije žive. – Svakako je potrebno započete projekte nastaviti kao i zastupati mnoge druge za koje ćemo se odlučiti u ovom novom sazivu. Imam čast biti predsjednik VMO-a Srdoči, a zamjenica je Filipa Capan koja je u prethodnom sazivu bila predsjednica za čijeg su mandata i započeli veliki projekti za koje smatram da će nam svima uvelike olakšati život kao i unaprijediti ga. Izazov je biti predsjednik jer je to ujedno jedan od većih mjesnih odbora koji ima tedenciju rasta i širenja.

Svi imamo saznanja da se na četiri lokacije izgrađuju ili su u planu izgradnje stambeno-poslovne zgrade u koje će se doseliti veliki broj obitelji. Veseli nas da će nam se naselje proširiti te da ćemo imati nove susjede, no to bi svakako značilo i poveće gužve na našim prometnicama koje trenutačno nisu dostatne izdržati bez većih gužvi i prometnih zastoja, pojašnjava Srdoč Prpić. On ističe da je glavni cilj u ovom četverogodišnjem mandatu u suradnji s gradskom upravom ishodovati adekvatna prometna rješenja za izlaze sa Srdoča koji su nužni.
– Nadamo se da će nam to gradska uprava uvažiti i osigurati. Upravo je u prethodnom mandatu na ovu temu održan i zbor građana, čiji je zaključak upravo da se gradski odjeli posvete ovom prijedlogu te da se iznađe prometno rješenje. Svakako je bitno nastaviti izgradnju dječjih parkova i igrališta da se naša djeca imaju gdje igrati i zabavljati kao i fitness park na otvorenom za sve stanovnike. Da bi se do raznih zabavnih sadržaja stiglo, potrebno je imati izrađenu prometnu infrastrukturu kao što su nogostupi, invalidske rampe, postave usporivača prometa, prometnih ogledala te asfaltiranje mnogih oronulih ulica kojima je potrebna hitna rekonstrukcija, navodi Srdoč Prpić.


Ustroj pododbora


Vijeće Mjesnog odbora Srdoči nastojat će kroz organizaciju pododbora za sport i komunalnu infrastrukturu kao i pododbora za ekologiju uključiti što veći broj građana u djelovanje Mjesnog odbora.


– Poticat ćemo sportska događanja, aktivan način življenja uz poticanje ekološke svijesti u odnosu prema prirodi koja nas okružuje, a pododborom za komunalnu infrastrukturu detaljno razraditi postojeću te predlagati razvoj infrastrukture na dobro svih nas. Mi smo predstavnici svih građana Srdoča te ćemo svakako razmatrati i zastupati njihove želje i potrebe, jer želim da Srdoči budu sigurno, kulturno, ugodno i poželjno okruženje svih generacija, zaključio je Srdoč Prpić.