Nikola Ivaniš

ZA PGS PREPUŠTANJE NEKRETNINA NIJE PROBLEM Plaćanje duga imovinom je rješenje, a ne uzrok problema

Tihana Tomičić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

– Nastanak tog duga nema puno veze s nama, a sadašnji situaciju vidimo kao rješenje problema, a ne uzrok problema. Jasan je naš stav: dio smo koalicije sa SDP-om i ako nešto dogovorimo, čvrsto stojimo iza toga, rekao je Nikola Ivaniš.RIJEKA – Čelni ljudi PGS-a ocijenili su hrvatsku politiku »kolonijalnom« prema SAD-u, čega je dokaz gradnja plutajućeg LNG terminala u Omišlju.


– Bez obzira na to, gradnja terminala još se uvijek može spriječiti ako se pokrene postupak ocjene ustavnosti za izdavanje građevinske dozvole, zbog toga što je ona u suprotnosti sa Županijskim prostornim planom. Također, slučaj se može pravno ocijeniti još i na europskim sudovima, izjavio je Nikola Ivaniš. Mi u županiji moramo staviti glave na kup i izboriti se protiv plutajućeg terminala. Moramo iscrpiti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju, rekao je.


– Europa se rješava fosilnih goriva, a mi kupujemo ovu staru kramu, rekao je Ivaniš.
Zamjenica predsjednika stranke Tea Mičić Badurina ocjenjuje pak da je ponašanje ministra energetike Tomislava Ćorića bahato i pokazuje maćehinski odnos HDZ-ove vlasti prema ovoj regiji. »Puna su im usta domoljublja, a rade protiv volje lokalnog stanovništva. Mi imamo pravo na dobar život«, kazala je ona, dok je Franjo Butorac Hrvatsku ocijenio kolonijalnom zemljom koja radi po diktatu Amerike.


– Irelevantno je koliko će nas to koštati i koliko ćemo na kraju plaćati plin. Trump je naredio plutajući terminal, i Vlada je poslušna, zaključio je.


Na pitanje novinara da komentiraju činjenicu da Grad Rijeka svoje dugove državi plaća prepuštanjem svojih vrijednih nekretnina, PGS-ovci su rekli da to za njih nije problem:


– Nastanak tog duga nema puno veze s nama, a sadašnji situaciju vidimo kao rješenje problema, a ne uzrok problema. Jasan je naš stav: dio smo koalicije sa SDP-om i ako nešto dogovorimo, čvrsto stojimo iza toga, rekao je Nikola Ivaniš.