Potpisani ugovori

Za pet mjeseci novo atrijsko pročelje dvorca Frankopan u Kraljevici

Biljana Savić

S potpisivanja ugovora

S potpisivanja ugovora

Potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Citadela iz Hreljina i stručnim nadzorom, tvrtkom Karloline-Kling iz RijekeU atriju dvorca Frankopan – Nova Kraljevica jučer su potpisani ugovori o javnoj nabavi radova za obnovu atrijskog pročelja dvorca Nova Kraljevica te o nadzoru nad radovima uređenja.


Grad Kraljevica kao naručitelj radova i partner u sklopu projekta »Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana« čiji je prijavitelj Primorsko-goranska županija sklopio je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Citadela iz Hreljina i stručnim nadzorom, tvrtkom Karloline-Kling iz Rijeke.


Ovo je još jedan u nizu projekata koji obuhvaćaju obnovu dvorca Nova Kraljevica-Frankopan koji se izvode u sklopu projekta »Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana«, koji sufinancira Europski fond za regionalni razvoj.
Nositelj spomenutog projekta je Primorsko-goranska županija, a Grad Kraljevica jedan je od partnera. Ukupna vrijednost projekta je 64,1 milijun kuna od čega je 47,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.


Dosad je obnovljeno pročelje dvorca i sanitarni čvorovi, u tijeku je uređenje okoliša, a sljedećeg mjeseca će početi obnova atrijskog pročelja koja bi sukladno ugovoru trebala završiti u roku pet mjeseci. Radovi obnove atrijskog pročelja dvorca obuhvaćaju obnovu oštećene žbuke, probijanje i zatvaranje otvora, obnovu kamene plastike i zidnog oslika, te elektroinstalaterske radove rasvjete I. kata.


Planiranim zahvatom obnove obuhvaćena je sanacija unutarnjeg pročelja prvog kata, same galerije na prvom katu dvorca te stepenica koje vode do prvog kata dvorca. Ukupna vrijednost radova iznosi 2.404.167,15 kuna s PDV-om.


– Ovo je značajan i dragocjen ugovor za Grad Kraljevicu. Dvorac Frankopan i njegov atrij su srce projekta Putovima Frankopana. Uređenje atrija nije bilo prvotno planirano u sklopu projekta Putovima Frankopana, ali je ipak realizirano zahvaljujući radu i trudu zaposlenika Grada Kraljevice te dobroj suradnji s Primorsko-goranskom županijom i resornim ministarstvom, kazao je za jučerašnjeg potpisivanja ugovora kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.