EPK

Za otvorenje Tobogana u četvrtak sprema se ulični spektakl na Klobučarićevom trgu

Kim Cuculić

Foto EPK

Foto EPK

U programu sudjeluju polaznici radionice Ri Rocka - Žestoki bubnjari toboganski, Triko Cirkus Teatar iz Zagreba te Ivanka & MrleOtvorenje dječjeg festivala Tobogan, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, bit će održano u četvrtak, 16. srpnja, u 19 sati na Klobučarićevom trgu pod mjerama Stožera civilne zaštite.


U programu otvorenja sudjeluju: polaznici radionice Ri Rocka – Žestoki bubnjari toboganski (19 sati), Triko Cirkus Teatar iz Zagreba s uličnim spektaklom »Kaleidoskop: Krijesnica« (19.10 sati) te Ivanka & Mrle s koncertom dječjih pjesama »Kišni razdraganci« (20.10 sati). Zbog ograničenog broja posjetitelja, performans »Kaleidoskop«, kao i koncert »Kišnih razdraganaca« ponovit će se iste večeri od 21.30 sati.


Za svaku od izvedbi, u 19 te u 21.30 sati dostupno je po 300 besplatnih ulaznica, koje se mogu podići u Ri Infu (Korzo 18b). Radno vrijeme Ri Infa je od 8 do 20 sati. Na događanje se neće moći ući bez predočenja ulaznice i uvrštenja na popis sudionika okupljanja.
U četvrtak će Klobučarićev trg biti ograđen, a ulaz će biti omogućen iz Agatićeve ulice, u blizini Optike Šahini. Na ulazu će biti postavljena tri štanda, to jest tri ulazna koridora na kojima će volonteri popisivati publiku sukladno Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite i HZZJZ-a.


Naime, za sva okupljanja koja uključuju više od 100 ljudi organizator je dužan voditi popis sudionika.


Od podataka se prikupljaju: ime, prezime, broj telefona i potpis pri čemu svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio temperaturu, da ona nije viša od 37,2 C, da se osjeća dobro, da nema ukućana u samoizolaciji, da unutar 14 dana nije boravio u inozemstvu, odnosno ako jest, da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom virusom te da nema sljedeće simptome: temperaturu, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha. Maloljetnu djecu, posjetitelje programa otvorenja, upisuje roditelj, zajedno sa svojim brojem telefona te sve potvrđuje svojim potpisom.