Eno-gastro

WineRi: U Rijeci se otvara festival povećen vinima, koji je najbliži moru

Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Foto Sanja Gašpert

Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od sto kuna, a čaša kaucirati za dodatnih dvadeset kunaPeto izdanje međunarodnog eno-gastro festivala WineRi bit će održano 27. i 28. svibnja na Gatu Karoline Riječke, u organizaciji Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Kašetici primorsko-goranskoj.


Upravitelj Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera Žarko Stilin rekao je kako novom lokacijom festival dobiva na izuzetnoj atraktivnosti, jer je smješten uz samo more.


– Festival je to koji je najbliži moru, svega metar udaljenosti. Bit će otvoren sljedeći vikend, u petak i subotu, 27. i 28. svibnja od 14 do 20 sati, a posjetiteljima će se predstaviti šezdeset izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, s više od 250 različitih etiketa vina.
Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od sto kuna, a čaša kaucirati za dodatnih dvadeset kuna, što će omogućiti posjetitelju da degustira izložena vina po želji i osobnom odabiru.


Izuzev vina, posjetitelji će moći kušati i likere i rakije te suhomesnate proizvode, ribe, sir, pizzu i još mnogo toga.


Za glazbu će biti zaduženi The Funkables i Love Runners Band, a u petak, 27. svibnja će se od 20,30 sati u Karolina baru održati veliki after WineRi party uz DJ-a.


U subotu će se na Gatu održati i Fiumare – kvarnerski festival mora i pomorske tradicije te će se ovi festivali lijepo uklopiti u vizuru grada uz more.


Dan uoči festivala, 26. svibnja, će se u Kašetici primorsko-goranskoj održati radionica i predstavljanje Kuće vina Ivan Katunar, kazao je Stilin.


O samom festivalu i podršci govori su i Dana Jovanović Drpić, u ime župana Primorsko – goranske županije Zlatka Komadine, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Renata Vincek, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarnera, Saša Torbica, voditelj informiranja i istraživanja Turističke zajednice Grada Rijeke, Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena i Marta Filipović, Jamnica d.d.


Organizator festivala je Zadruga vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera u suradnji sa tvrtkama Promocija i aha marketing, te Karolina barom i udrugama AHA, Žlahtina i Kvarnerska Kvaliteta.


Sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije, Jamnica d.d.


Pokrovitelji festivala su Ured predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo poljoprivrede.


Podupiratelji i partneri festivala su Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora odnosno komora Primorsko – goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena, te tvrtke Tent event, dBoki i dizajnerski obrt Ordinacija za fascinacija. Glavni medijski partner festivala je časopis za kulturu stola Vinum in.