Općinsko vijeće

Vrtić Čavlić morao povećati ekonomsku cijenu, to neće utjecati na roditelje

Sanja Gašpert

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Razliku u cijeni vrtića podmirit će Općina Čavle, koja godišnje za DV Čavlić izdvaja 5,1 milijuna kunaPosljednja sjednica Općinskog vijeća Čavle protekla je u znaku nekoliko odluka, odnosno suglasnosti vezanih uz Dječji vrtić Čavlić.


Jednoglasni su tako bili čavjanski vijećnici u davanju suglasnosti Dječjem vrtiću Čavlić na Statut, Pravilnik o unutarnjem ustroju, kao i Pravilnik o upisima, a usvojene su i druge izmjene i dopune odluke o sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja.


Naime, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Čavlić je na petoj sjednici održanoj 17. listopada na temelju izračuna korigiralo ekonomsku cijenu vrtića te je utvrđena je ekonomska cijena cjelodnevnog boravka u Dječjem vrtiću Čavlić u iznosu od tri tisuće kuna mjesečno za jaslički program, umjesto dosadašnjih 2.400 kuna, odnosno 2.800 kuna mjesečno za vrtićki program, umjesto dosadašnjih 2.200 kuna.
Kako je obrazlažući odluku o povećanju ekonomske cijene rekla načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, utvrđivanje nove ekonomske cijene vrtića neće imati za posljedicu povećanje cijene vrtića za korisnike programa predškolskog odgoja i obrazovanja, točnije, za roditelje cijena vrtića ostaje kao i do sada.


– Razlozi za povećanje ekonomske cijene vrtića su povećanje plaće zaposlenika predškolske ustanove temeljem pregovora sa Sindikatom obrazovanja, medija i kulture i potpisivanja aneksa kolektivnom ugovoru, povećanje nabavne cijene namirnica za pripremu obroka i cijene ručka, povećanje cijene energenata (struja i plin), ali i svih ostalih troškova, rekla je Cvitan Polić.


Razliku u cijeni vrtića podmirit će Općina Čavle, koja godišnje za DV Čavlić izdvaja 5,1 milijuna kuna, a ovo povećanje ekonomske cijene, povećat će općinska izdvajanja za vrtić za 400 tisuća kuna u 2023. godini.