Ekološki park Rasadnik

Vrijedno sponzorstvo Ine za Ekoregiju Kostrena, osigurali su im drvenu vrtnu kućicu

Paulina Plazonić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Drveni objekt s trijemom čuva opremu za obrađivanje 27 kostrenskih vrtova, održavanje ekoparka i mirisnog polja lavandeEkološki park Rasadnik u Kostreni bogatiji je za novu drvenu kućicu za pohranu alata koja će služiti za potrebe udruge Ekoregija Kostrena, a čiju je nabavku sponzorirala Ina s 20 tisuća kuna. Na primopredaji kućice nazočnima se obratio načelnik Općine Dražen Vranić.


– Općina uvijek želi podići kvalitetu života i odgovoriti na sve potrebe i očekivanja mještana. Važnost i veličinu projekata ne treba uvijek mjeriti visinom uloženih sredstava, već utjecajem koji će oni imati na zajednicu.


Zahvaljujem Ini što je prihvatila naš prijedlog o sponzorstvu i prepoznala važnost rada udruge Ekoregija koja uključuje članove svih dobi, od one vrtićke do umirovljenika. Nadam se i budućoj suradnji u mnogim drugim jednako učinkovitim projektima – izjavio je Vranić.
Drveni objekt s trijemom čuva opremu za obrađivanje 27 kostrenskih vrtova, održavanje ekoparka i mirisnog polja lavande.


Predsjednica udruge Ekoregija Kostrena Ljiljana Opančar zahvalila je Ini na sponzorstvu i Općini na kontinuiranoj potpori rada udruge.


– Od osnivanja udruge 2013. godine, cilj je bio revitalizacija ovog vrijednog prostora koji je danas ekološki park. U obradi 27 vrtova sudjeluju mještani svih dobi te iznenađujući, ali i ohrabrujuće velik broj mladih.


U obradu vrtova uključene su cijele obitelji, od najmlađih do onih starijih. Kućica služi za sav alat koji bi inače stajao u garažama i podrumima te kao mjesto za čuvanje banke sjemenja, rekla je Opančar.


Žetva lavande održava se danas u Rasadniku i u njoj sudjeluju članovi Udruge i zaposlenici KD-a Kostrena. Sve ubrane biljke odvoze se u destileriju kako bi se dobilo dragocjeno lavandino ulje koje će se koristiti u različitim radionicama u Rasadniku.


– Ina i Kostrena već desetljećima žive u suživotu, dijele svakodnevne probleme i razvijaju se. Upravo zato nam je važno biti aktivni član zajednice.


Rasadnik omogućuje da mještani kvalitetno provode slobodno vrijeme te pridonosi njihovoj kvaliteti života.


Drago nam je da smo imali priliku sudjelovati u nabavi vrtne kućice te se nadamo da ćemo imati prilike sudjelovati u još ovakvih projekata, poručila je Dijana Hajdo, rukovoditeljica Tehnologije u Rafineriji nafte Rijeka.