Donirani infuzomati

Vrijedna donacija Lions Kluba Opatija Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka 

P. N.

Zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka dr. sc. Diana Maržić naglasila je da ova donacija, prigodno organizirana na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, podiže svijest  zajednice o poteškoćama djece i njihovih obitelji te povezuje zajednicu i zdravstvene  djelatnike 


Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju na Kantridi od 15. veljače je bogatiji za dva vrijedna uređaja, infuzomata, ukupne vrijednosti 15.750  kuna. 


Prilikom primopredaje uređaja, na donaciji su se Ivani Jakovac, predsjednici Lions  Kluba Opatija zahvalili zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka dr. sc. Diana Maržić i predstojnica  Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače
Zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka dr. sc. Diana Maržić naglasila je da ova donacija, prigodno organizirana na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, podiže svijest  zajednice o poteškoćama djece i njihovih obitelji te povezuje zajednicu i zdravstvene  djelatnike. Pored zahvale donatorima na pomoći, dr. Maržić se zahvalila i svim djelatnicima  Klinike za pedijatriju na kontinuiranom predanom radu. 


Ivana Jakovac, predsjednica opatijskog Lions Kluba koji već 24 godine kontinuirano  humanitarno djeluje, pojasnila je kako je cilj njihove ovogodišnje akcije bio pomoći  institucijama koje brinu o djeci oboljeloj od malignih bolesti. Njihova donatorska akcija pod  geslom “Zajedno je lakše – doniraj i čitaj” odvijala se u šatoru na Korzu od 8. do 18.  studenoga 2021. U sklopu akcije nekoliko tisuća građana doniralo je 6000 knjiga koje su  potom prodavane, a prikupljenim sredstvima od prodaje knjiga kupljeni su uređaji za Dječju  bolnicu na Kantridi.