Nezavisni kandidat

Vranić osvojio drugi mandat na čelu Kostrene: “Nastavljamo dalje, hvala svima!”

Barbara Čalušić

Dražen Vranić / Foto Marko Gracin

Dražen Vranić / Foto Marko Gracin

Razlika od 146 glasova dokaz je da Kostrenjani prepoznaju projekte koje smo započeli i da žele kontinuitet. Nastavljamo dalje sa započetim projektima kao i onim planiranima, poručio je Dražen VranićKOSTRENA – Nezavisni kandidat liste Bolja Kostrena Dražen Vranić u drugom krugu lokalnih izbora u Kostreni osvojio je svoj drugi mandat na čelu ove općine. Za razliku od proteklih lokalnih izbora kad je tadašnju načelnicu Mirelu Marunić pobijedio sa svega 11 glasova razlike, ovaj put razlika u glasovima bila je znanto vidljivija: aktualni kostrenski načelnik Vranić je osvojio 1.020 glasova dok je kandidatkinja Unije Kvarnera Mirela Marunić osvojila 874 glasova.


– Zahvalio bih se svim biračima u Kostreni koji su iskazali povjerenje našoj nezavisnoj listi, kao i svima koji su sudjelovali u radu Bolje Kostrene i tako dali doprinos ovim rezultatima. Razlika od 146 glasova dokaz je da Kostrenjani prepoznaju projekte koje smo započeli i da žele kontinuitet.


Nastavljamo dalje sa započetim projektima kao i onim planiranima. Čestitam i svojoj protukandidatkinji, gospođi Mireli Marunić na rezultatu u drugom krugu, kao i svim protukandidatima koji su se kandidirali u prvom krugu.
Moram reći i da je predizborna kampanja u Kostreni bila bila i više nego korektna te da smo se i po tome pokazali kao jedna ozbiljna i odgovorna općina, izjavio je Vranić.


Posebno je istaknuo nove ljude s njegove liste u Općinskom vijeću Kostrene koji bi trebali pomladiti ovo predstavničko tijelo pa će tako najmlađa članica Općinskog vijeća Kostrene biti 27-godišnja Ema Rizoniko.


S obzirom da u kostrenskom Vijeću niti jedna strana i lista nemaju većinu, iako Vranićeva Bolja Kostrena vodi s četiti vijećnička mandata, novi-strai načelnik smatra da neće imati problema s formiranjem većine u Vijeću.


Podsjećanja radi, uz Bolju Kostrenu koja je osvojila četiri vijećnička mandata, druga stranka u kostrenskom Vijeću je Unija Kvarnera s tri mandata, a slijede koalicija SDP-PGS s dva mandata, jednako kao i HDZ dok su nezavisne liste Milana Tićka i Maše Smokrović osvojile po jedan mandat.


Iako je središnjica PGS-a dala podršku Mireli Marunić, Vranić očekuje da će i u ovom mandatu imati podršku koalicije SDP-PGS, ali i nezavisnih lista.


– Već sam rekao da su ovi izbori u Kostreni trijumf nezavisnih lista koje su osvojile šest vijećničkih mandata od njih ukupno 13, dakle nezavisna scena je apsolutni pobjednik ovih izbora. Očekujem podršku nezavisnih vijećnika, a suradnja će se nastaviti i sa SDP-om i PGS-om.


Također, otvoreni smo i za sve ostale jer dajemo prednost idejama i mislim da imamo jako puno prostora te vjerujem u konsenzus u Vijeću, istaknuo je Vranić.


Mirela Marunić čestitala je Draženu Vraniću na pobjedi i zahvalila se svim Kostrenjanima koji su za nju glasali.


– Igrali smo fer i bili smo proaktivni. Sve se događa s razlogom, a iako je kampanja s druge strane bila na trenutke i ružna, to prepuštam savjesti suprotne strane.


Prvi krug lokalnih izbora dokazao je da ljudi žele promjene, a mi ćemo s našim projektima nastaviti djelujući kroz Vijeće u kojem ćemo nastojati progurati projekte iz našeg programa i nadam se da ćemo svi zajedno ići prema razvoju Kostrene, poručila je Marunić.