Priopćenje riječkog gradonačelnika

Vojko Obersnel: ‘Nitko iz gradske uprave nije pozvan na obilazak gradilišta nove bolnice; izbori su očito važniji’

P. N.

Vojko Obersnel / Snimio Sergej DRECHSLER

Vojko Obersnel / Snimio Sergej DRECHSLER

Smatram takav postupak izuzetno uvredljivim jer gradnja nove bolnice je i projekt Grada Rijeke koji je do sada u njega uložio čak 45 milijuna kuna ustupivši zemljište za gradnju bez ikakve naknade. Također, Grad Rijeka će za potrebe nove bolnice izgraditi i potrebnu infrastrukturu odnosno spojne ceste, priključke na vodu, plin i slično 


 


U povodu današnjeg obilaska gradilišta nove riječke bolnice kojem su prisustvovali ministri zdravstva te mora, prometa i infrastrukture Vili Beroš i Oleg Butković sa svojim suradnicima, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel obraća se sljedećim priopćenjem:  
 


Unatoč činjenici da je gradnja nove riječke bolnice na Sušaku projekt u kojem sudjeluje i Grad Rijeka, nitko iz riječke gradske uprave nije pozvan na današnji obilazak gradilišta bolnice kojem su prisustvovali HDZ-ovi ministri zdravstva te mora, prometa i infrastrukture Vili Beroš i Oleg Butković  te njihovi stranački kolege i suradnici. 


Smatram takav postupak izuzetno uvredljivim jer gradnja nove bolnice je i projekt Grada Rijeke koji je do sada u njega uložio čak 45 milijuna kuna ustupivši zemljište za gradnju bez ikakve naknade. Također, Grad Rijeka će za potrebe nove bolnice izgraditi i potrebnu infrastrukturu odnosno spojne ceste, priključke na vodu, plin i slično.


Ovakvo ignorantsko ponašanje članova Vlade i svojatanje zajedničkog projekta očito je rezultat predizborne kampanje HDZ-a i čini se da i ovaj za Rijeku i širu okolicu krucijalan zdravstveni projekt koriste za predizbornu manipulaciju. Žao mi je da je tako, posebno zbog dosadašnje dobre suradnje. Ali izbori su očito važniji. A kad je već tako, očekujem da nas na isti način zaobiđu i prilikom rješavanja problema na ovom ili bilo kojem drugom projektu, navodi gradonačelnik.