Advent 2020.

Vlakić Djeda Mraza ovog prosinca neće voziti

Sanja Gašpert

Korona je ove godine zaustavila vlakić Djeda Mraza / Foto Arhiva NL

Korona je ove godine zaustavila vlakić Djeda Mraza / Foto Arhiva NL

Detaljni program Rijeka Adventa je u izradi i prilagođava se mjerama opreza koje su na snazi zbog pandemijeRIJEKA  Započele su pripreme za ovogodišnji Rijeka Advent, koji se ove godine održava od 28. studenog do 28. prosinca ove, odnosno 7. siječnja sljedeće godine, ovisno o lokaciji održavanja.


Turistička zajednica grada Rijeke radi pripreme organizacije raspisala je javni poziv za zakup adventskih kućica Rijeka Advent 2020,. koji je još uvijek u tijeku, a ponude se zaprimaju do 26. listopada te se više informacija o lokacijama, uvjetima i djelatnostima za zakup adventskih kućica može pronaći u sklopu javnog poziva na direktnoj poveznici http://press.visitrijeka.hr/Turisticka_zajednica/Potpore_i_pozivi/zakup_kucica_Rijeka_Advent_2020.


Rijeka Advent održavat će se na Koblerovom trgu, Korzu, Trgu Republike Hrvatske, Trgu 128. brigade Hrvatske vojske te Trgu riječke rezolucije. Kako ističu u riječkoj Turističkoj zajednici, svi programi u sklopu Rijeka Adventa koji se budu organizirali bit će prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.
– Klizalište Morska pahuljica otvara svoja vrata 5. prosinca ove godine i radit će sve do 10. siječnja sljedeće godine. Advent na Gradini bit će ove godine u smanjenom obliku, bez programa u parku, a otvara se 29. studenog ove i ostaje otvoren do 6. siječnja sljedeće godine. Vlakić Djeda Mraza ove godine nažalost neće voziti za vrijeme Rijeka Adventa, radi nemogućnosti poštovanja propisanih mjera opreza. Detaljni program Rijeka Adventa u ovom trenutku je u izradi i prilagođavanju trenutnim mjerama opreza koje su na snazi uslijed pandemije COVID-19 te su podložne konačnoj potvrdi Stožera civilne zaštite Grada Rijeke. Informaciju o programu objavljujemo odmah po zaprimanju svih potrebnih odobrenja, kažu u Turističkoj zajednici grada Rijeke.