Akcija mladih i Unija Kvarnera

Vivoda: “Mogu obećati hitno otvaranje Kantride za građane”

Jakov Kršovnik

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Kao potencijalni budući gradonačelnik Vedran Vivoda rekao je je da može obećati hitno otvaranje Kantride za građanstvo te da će svaki kvart u Rijeci imati uređeno sportsko igrališteSramota je da naš grad ima jedno jedino otvoreno igralište s tartan stazom, na Vojaku, i da Grad, kao hitnu mjeru u okolnostima pandemije, nije otvorio Stadion Kantridu za građane kako bi i ondje mogli trčati, rekao je Vedran Vivoda, kandidat za riječkog gradonačelnika Akcije mladih i Unije Kvarnera.


Kao potencijalni budući gradonačelnik dodao je da može obećati hitno otvaranje Kantride za građanstvo te da će svaki kvart u Rijeci imati uređeno sportsko igralište.


– Žalosno je da Rijeka nema nijedno igralište kojim bi mladi sportaši u pandemijsko vrijeme mogli zamijeniti sportske dvorane. Tako klubovi poput Judo kluba koriste svoje privatne tatamije kako bi odradili treninge na otvorenom.
Loptački sportovi, poput odbojke, rukometa ili malog nogometa, imaju mogućnost treniranja samo na betonu, a sami znate kako je to opasno, pogotovo za djecu, rekao je Vivoda. Spomenuo je i da je prošla godina dana otkad je otpušteno 59 radnika u tvrtki Rijeka 2020 te kad su izašli na vidjelo svi nedostaci te tvrtke, koja je još jedan primjer kako se Grad nije snašao u pandemijsko vrijeme.


Uime Unije Kvarnera Nedo Pinezić se požalio na upravljanje turizmom u vremenu krize.


– Kvarner nema samostalni upravni odjel za turizam. Kvarner i PGŽ nemaju jak odbor za turizam u Županijskoj skupštini te nije bilo glavnog koordinatora upravljanja u krizi s reperkusijom na turizam.


Tome svjedoči apsurd da su građani dobili porezna rješenja koncem veljače, na puni iznos poreza na dohodak za iznajmljivanje u obiteljskom smještaju, i da su već platili prvi kvartal, u trenutku kada turističkog prometa uopće nema – rekao je Pinezić.


– Zalažemo se za upravni odjel za turizam, za jak županijski odbor za turizam te da konačno na Kvarneru imamo i turističku razvojnu agenciju. Da konačno razvijemo elektivne oblike turizma koji u ovo pandemijsko vrijeme dobro funkcioniraju.


Mi smo na Kvarneru na samom početku, a susjedna Istra je to dobro napravila pa kod njih, na primjer, cikloturizam bilježi dvoznamenkaste stope rasta, rekao je Pinezić i pozvao sve da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih.


Na novinarsko pitanje o suradnji s PGS-om, kandidat za župana Marko Boras Mandić rekao je kako dogovor o zajedničkom izlasku nije postignut, ali da je moguć dogovor o suradnji nakon izbora.


– Sve bi političke stranke trebale informirati javnost kada pregovaraju i zato smo željeli ići u tom pravcu. No, to što sada nije došlo do dogovora, ne znači da se u gradskom vijeću ili na nekim drugim mjestima neće surađivati. Na kraju krajeva, postignut je dogovor u Matuljima i Lovranu, a to je sve plod razgovora koji su rađeni puno šire od Grada Rijeke, rekao je Boras Mandić.
J. KRŠOVNIK