Prijave od 1. listopada

Viškovo pomaže učenicima: Pola milijuna kuna za radne bilježnice

Jakov Kršovnik

NL arhiva

NL arhiva

Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje, jer će, uz zahtjev za financiranje, morati dokazati visinu stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica, javljaju iz Općine ViškovoVIŠKOVO – Općina Viškovo, treću godinu zaredom, osigurala je u proračunu sredstva za financiranje nabave radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu, javljaju iz Općine. Za nabavu radnih bilježnica osigurali su oko pola milijuna kuna u proračunu. Općina će sufinancirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja, odnosno skrbnika.


Prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica, za ovu školsku godinu, bit će moguće od 1. listopada do 31. prosinca. Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje, jer će, uz zahtjev za financiranje, morati dokazati visinu stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica, javljaju iz Općine Viškovo.Osim radnih bilježnica, Općina Viškovo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi te Odluci o posebnim oblicima pomoći financira i sufinancira produženi boravak te cjelodnevnu nastavu učenika razredne nastave, odnosno organizirani boravak i podučavanje učenika razredne nastave unutar alternativnih programa, prijevoz učenika, marendu te kupnju drugih obrazovnih materijala. Za ova prava Općina je u proračunu osigurala gotovo 650 tisuća kuna. Djeci s teškoćama u razvoju će na godišnjoj bazi biti financiran besplatni prijevoz. U sklopu sufinanciranja pedagoškog nadstandarda, Općina godišnje izdvaja i 60 tisuća kuna za školski sportski klub Malik, grupe naprednih informatičara, mladih tehničara i prirodoslovaca, aktivnost Znanost mladima, izdavanje školskog lista, rad pjevačkog zbora te program ekoškole, poručuju iz Općine.
Također, osigurana su sredstva za poklon-pakete prvašićima s olovkama, bilježnicama, bojicama, kolaž-papirom, pisankama, pernicama, flomasterima, kistovima i ostalim prigodnim školskim priborom. Ove je godine za prvašiće pripremljeno 170 poklon-paketa koji će prvašiće Osnovne škole Sveti Matej Viškovo dočekati na školskim klupama u ponedjeljak, 6. rujna. Za prvašiće koji u osnovnu školu kreću izvan Viškova, roditelji mogu doći u radno vrijeme pisarnice Općine Viškovo od 6. rujna do 17. rujna i na taj način preuzeti poklon-pakete za svoje mališane.
Svake godine Općina osigurava i sredstva za nagrađivanje odličnih učenika te učenika generacije. Za nagrađivanje učenika ove je godine osigurano 60 tisuća kuna, a Odluka o nagrađivanju učenika generacije 2020./2021. bit će na sjednici Općinskog vijeća u rujnu. Također, tijekom listopada Općina Viškovo objavit će natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu, odnosno akademsku godinu 2021./2022. Natječaj će, s pripadajućim obrascima, biti dostupan na mrežnim stranicama Općine Viškovo. Ove je godine u proračunu za tu namjenu osigurano 550 tisuća kuna