RADNO NA HALUBJU

Viškovo na tridesetak lokacija postavlja novu LED rasvjetu. To nisu jedini radovi koji su u tijeku

Sanja Gašpert

Rasvjeta će biti postavljena na tridesetak lokacija, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenogaVIŠKOVO – Na području Općine Viškovo ljeto protječe radno, barem što se komunalnih radova tiče. Počeli su radovi na proširenju sustava javne rasvjete na području Općine Viškovo. Riječ je o redovnom godišnjem programu za koji Općina izdvaja nešto manje od 100 tisuća kuna. Sukladno zahtjevima mještana i utvrđenim potrebama, ove će se godine na tridesetak lokacija postaviti LED rasvjetna tijela.


Gdje postoji potreba


Nakon prikupljenih zahtjeva mještana, službenici Odsjeka za planiranje i razvoj prostora, izgradnju komunalne infrastrukture, objekata javne i društvene namjene, EU projekte i javnu nabavu obišli su naselja i na mjestima gdje za time postoji potreba definirali lokacije na kojima će se izvesti proširenje sustava javne rasvjete. Na mjestima gdje su već postavljeni stupovi javne rasvjete ugradit će se rasvjetna tijela, dok će se na određenom broju lokacija postaviti i sami stupovi javne rasvjete. Radovi bi trebali završiti do kraja studenoga.


Brojne aktivnosti provodi i općinski Odsjek za upravljanje i održavanje komunalne infrastrukture, javnih i društvenih objekata, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom i poslove komunalnih djelatnosti. Tako će se u drugoj polovini kolovoza u sklopu održavanja javnih i nerazvrstanih prometnica obnoviti horizontalna signalizacija.
– Posebna pozornost i ove će se godine posvetiti prometnicama i prilazima odgojno-obrazovnim ustanovama, a obnova horizontalne signalizacije na tim lokacijama bit će završena do početka rujna i nove pedagoške godine, čime će se povećati razina sigurnosti najmlađih sudionika u prometu. U obnovu horizontalne signalizacije uložit će se 125 tisuća kuna, ističu u Općini Viškovo.


Asfaltiranje cesta


Krajem kolovoza počet će i radovi na asfaltiranju nerazvrstanih cesta, odnosno zamjeni oštećenih dijelova kolnika na postojećim asfaltiranim cestama, u što će se uložiti 330 tisuća kuna. Sukladno zahtjevima mještana i stvarnim potrebama ovisno o stanju kolnika, ove će se godine asfaltirati, odnosno obnoviti oštećene dijelove kolnika u naseljima Široli, Trtni i Gornji Jugi. Tijekom rujna počet će radovi na poboljšanju postojećeg sustava oborinske odvodnje u dijelu viškovskih naselja.


– U rekonstrukciju upojnih bunara u naseljima Trtni, Marčelji, Mavri, Skvažići, Gornji Jugi, Benčani i Kosi bit će uloženo 750 tisuća kuna. Rok izvođenja radova je pet mjeseci, a po njihovom okončanju na tim će se lokacijama povećati sigurnost odvijanja prometa motornih vozila jer će se ponajprije smanjiti mogućnost zadržavanja vode na kolniku uslijed obilnih oborina, poručuju iz Općine Viškovo.