Za kraj tjedna

Vikend u Kostreni bogat događanjima – od sajma cvijeća do “Homo si teć”

Helena Fogas

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Manifestacije će zasigurno privući veliki broj posjetiteljaKOSTRENA Općina Kostrena i Turistička zajednica Kostrene s partnerima krajem tjedna i za predstojeći vikend organiziraju manifestacije koje će zasigurno privući veliki broj posjetitelja. Tako je već u petak, 12. travnja, na rasporedu tradicionalno, prošireno izdanje sajma cvijeća pod nazivom »Rožice va Kostrene« u kojem će uživati zaljubljenici u cvijeće i hortikulturu. Sajam će biti održan ispred Sportske dvorane Kostrena, a uz bogatu i raznovrsnu ponudu sadnica, od 9 do 18 sati posjetitelje očekuju zanimljiva predavanja, kreativne radionice i glazbeni program. Partner TZ-a Općine Kostrena u ovoj manifestaciji je Udruga Inphos, a cilj je u poticanju mještana na uređenje okućnica i balkona i širenju svijesti o utjecaju hortikulturnog uređenja na privlačnost destinacije. Pokrovitelji sajma cvijeća su Općina Kostrena, Komunalno društvo Kostrena i Korana Art.


Sljedećeg dana, u subotu, 13. travnja, na terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji s početkom u 10 sati bit će održana manifestacija Uskrs u Kostreni koju organiziraju TZ Općine Kostrena i Općina Kostrena. Kostrenjani i njihovi gosti moći će uživati u bogatoj ponudi domaće hrane brojnih OPG-ova, prigodnim delicijama karakterističnima za podneblje i uskrsno vrijeme, kao i zdravim zalogajima i napitcima, kreativnim radionicama i zabavnim igrama, boćanju, plesnim nastupima te nastupima dječjih zborova. Turistička zajednica Kostrene posjetitelje će počastiti kostrenskom pogačom te nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja – fritajom sa šparogama. Sponzori događanja su Ina i Dezinsekcija.


I u nedjelju, 14. travnja, u Kostreni će biti zanimljivo. Naime, tradicionalna ulična utrka »Homo si teć«, ove se godine prvi put proteže i do Kostrene, pa su iz Općine Kostrena informirali o privremenoj regulaciji i signalizaciji prometa. S obzirom na to da je za vrijeme utrke na snazi poseban režim odvijanja prometa, dio prometnica od Rijeke do Kostrene i u Kostreni bit će zatvoren za sav promet u vremenskom periodu od 8 do 12.30 sati. Zadnji polazak autobusnih linija 10 i 10A iz Rijeke za Kostrenu je u 7.30 sati, nakon čega će minibusevi za Kostrenu i iz Kostrene prometovati preko čvora Bakar.