Svečanost u Kampusu

Vidoju Vujiću odličje Ordine della Stella d’Italia

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – U Akvariju u Kampusu održana je svečanost uručenja državnog odličja Ordine della Stella d’Italia, iz Reda Zvijezde Republike Italije prof. em. Vidoju Vujiću.


Odličje je Vujiću uručio generalni konzul Italije u Rijeci Paolo Palminteri, s počasnom titulom Ufficale, odnosno dužnosnik, kojom ga je odlikovao talijanski predsjednik Sergio Mattarella.


– Iznimno sam zadovoljan što ću odličje prof. em. Vujiću uručiti na Sveučilištu u Rijeci, jer time ističem njegove dvije velike uspješnosti – uspješnost kao riječkog sveučilišnog profesora i njegov doprinos razvijanju prijateljske suradnje na svim poljima, kazao je talijanski konzul, ustvrdivši da je Vujić, otkako je na čelu HGK Županijske komore Rijeka, posvetio veliku pozornost suradnji sa susjednim zemljama, a posebice s Italijom, koja je, ocijenio je, jedan od važnijih trgovinskih partnera, ali i investitora u Hrvatskoj, čemu je najviše pridonio Vujić.
Zahvalivši se na odlikovanju, Vujić je kazao da je međunarodna suradnja, pa tako i s Italijom, rezultat rada svih njegovih kolega u HGK-u, županijskih čelnika i brojnih gospodarstvenika.


– Vjerujem da će Primorsko-goranska županija i Rijeka i ubuduće intenzivirati odnose s Italijom, kako prijateljske, tako i gospodarske i kulturne, kazao je Vujić. Svečanost je bila prigoda i za predstavljanje monografije »Ljubav prema životu i radu« prof. em. Vidoja Vujića