Čelnik kvarnerskih ugostitelja

VIDEO Vedran Jakominić priznao da razmišlja i o odlasku iz Hrvatske: ‘Ovakav odnos prema nama nije normalan’

Edi Prodan, P. N.

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

"Ako ovo i dalje ostane zemlja u kojoj će naša djeca morati tražiti posao preko veze, onda sigurno nećemo više biti ovdje. To sam obećao sebi i svojoj ženi", rekao nam je JakominićVedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre i donedavni istureni član Nacionalne udruge ne prihvaća ulogu revolucionara.


“Ja nisam revolucionar, zato smo Marin (Medak, op.a.) i ja odstupili. Odradili smo sve što smo mogli našim stilom, ni on ni ja nismo ljudi koji će voditi ljude na ulicu. Prepustili smo posao drugima koji će možda biti hrabriji u tome”, rekao je Jakominić u video razgovoru s našim Edijem Prodanom.


Kaže kako su prema predstavnicima vlasti redovito nastupali s otvorenim stavovima i konkretnim prijedlozima, ali mu se čini da su iskorišteni samo za PR Vlade.
“Nikom više nije jasno kad će proraditi ugostitelji, ali da takav odnos prema jednoj gospodarskoj grani nije normalan, postat će uskoro jasno mnogima – kad nestane novca u proračunu i kad ne ga na bude za mirovine i plaće zdravstvu, policiji, vatrogascima”, dodao je Jakominić.


U razgovoru za Novi list otkrio je kako se i dalje namjerava boriti za bolju Hrvatsku, ali i da sve više razmišlja o odlasku iz zemlje.


“Ako ovo i dalje ostane zemlja u kojoj će naša djeca morati tražiti posao preko veze, onda sigurno nećemo više biti ovdje. To sam obećao sebi i svojoj ženi. Ili ćemo stvoriti bolje sutra ovdje ili ćemo morati prihvatiti poraz”, zaključio je.