Novouređeno

VIDEO Obnovljeno igralište Robert Komen, pogledajte kako sad izgleda

Tomislav Volarić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Zamijenjena je umjetna trava na igralištu, preuredio se vanjski prostor, a uređene su i prateće prostorije igrališta.Suradnjom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije obnovljeno je i uređeno Nogometno igralište Robert Komen.Zamijenjena je umjetna trava na igralištu, preuredio se vanjski prostor, a uređene su i prateće prostorije igrališta. Radovi su izvedeni u razdoblju od 1. lipnja do 8. srpnja 2022. godine.

Ovim povodom igralište su obišli gradonačenik Grada Rijeke Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima.


Novi travnjak


Zamjena travnjaka izvedena je u gabaritima starog igrališta 103,00 x 66,00m, dok je na preostalom prostoru, do zida igrališta, ostala postojeća trava koja je također dodatno tretirana, odnosno obavljeno je čišćenje, podizanje travnih vlati dekompaktorom te strojno rasipanje i učešljavanje dodatnog EPDM zelenog granulata.Sukladno traženim karakteristikama, položena je umjetna trava renomiranog njemačkog proizvođača Polytan, a ugrađeni sistem koji se sastoji od umjetne trave tipa LigaTurf Legend Pro s ispunom od ekološkog EPDM zelenog granulata i kvarcnog pijeska ima FIFA Quality Pro certifikat dobiven od strane Međunarodne svjetske nogometne federacije FIFA.Također, igralište je s prijašnjih dimenzija 103,00 x 66,00 m, smanjeno na nove dimenzije 100,00 x 64,00 m.


Smanjenjem igrališta zadovoljeni su važeće kriterije HNS-a za odigravanje utakmica 3.HNL, kao i utakmica svih mlađih uzrasnih kategorija, po kojima se traži da je minimalna udaljenost linije igrališta do zida veća od 5m.Nogometno igralište koje od obnove 2013. nosi ime Roberta Komena, dugogodišnjeg djelatnika HNK Rijeke koji je dao veliki doprinos razvoju nogometa u Rijeci izgrađeno je 1975. i tada je nosilo ime “Podmurvice”.


– Zadnja obnova igrališta provela se 2013. godine i obnova je bila nužna, a posebno mi je drago da je do nje došlo u godini kada je Rijeka proglašena Europskim gradom sporta.Ovaj projekt sproveden je u suradnji s Primorsko – goranskom županijom, a on je ujedno i tek početak investicija u sportsku infrastrukturu grada Rijeke.


U planu je obnova još najmanje dva igrališta u ovom mandatu, a nadamo se i pomoći Hrvatskog nogometnog zaveza u postavljanju novih travnjaka i uređenja nogometnih igrališta.Uvjeren sam da će ovo igralište koristiti nogometašima, nogometnim klubovima, kao i rekreativcima s područja Rijeke i šire – rekao je gradonačelnik Marko Filipović.


Primorsko-goranska županija prva je u Republici Hrvatskoj što se tiče ulaganju u sport. Kvalitetna infrastrktura neophodna je za razvoj mladih sportaša, zbog čega će u suradnji županije i grada biti uređeno Omladinsko igralište, a vjerujem kako ćemo u suradnji sa Sveučilištem realizirati i uređenje nogometnog igrališta na Kampusu – kazao je župan Primorsko-goranske Zlatko Komadina.Prema redovnom rasporedu u ovoj sportskoj sezoni igralište kroz program javnih potreba u sportu Grada Rijeke koriste klubovi HNK Orijent 1919, NK Grbci, NK Zamet i NK Lokomotiva.


Uz zamjenu travnjaka obavljeni su i soboslikarsko-ličilački radovi uređenja ograde igrališta i tribina, ulaznog dijela, zidova igrališta, sjeverne tribine te vanjskih zidova uz postojeću zgradu.Na isti su način uređene svlačionice i prateće prostorije, a na sjevernim tribinama montirano je 300 plastičnih stolica s dvostrukim naslonom.