Sjednica Vlade

VELIKO ULAGANJE U RIJEČKO ZDRAVSTVO: Vlada je dala suglasnost za gradnju na Sušaku. Investicija teška 799,3 milijuna kuna

Jagoda Marić

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

U ovoj godini već je u proračunu osigurano 150 milijuna kuna za pokrivanje troškova. Ostatak sredstava, najavio je ministar financija Zdravko Marić, planirat će se u proračunima od 2020. do 2023. godine.Vlada je dala suglasnost ravnatelju KBC-a Rijeka da sklopi ugovor za gradnju dječje bolnice, klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetskog bloka i višeetažnog parkirališta na lokalitetu Sušak.


Uz to, i ministarstvo zdravstva i KBC Rijeka dobili su suglasnost da trošak gradnje u iznosu od 799,3 milijuna kuna preuzmu na teret državnog proračuna do 2023. godine.


Kako je objasnio ministar zdravstva, KBC je na javnom natječaju kao izvođača radova izabrao zajedničke ponuditelje Kamengrad i GP Krk, jer su imali ekonomski najpovoljniju ponudu.
Tako je ravnatelj dobio suglasnost da potpiše ugovor, a u ovoj godini već je u proračunu osigurano 150 milijuna kuna za pokrivanje troškova. Ostatak sredstava, najavio je ministar financija Zdravko Marić, planirat će se u proračunima od 2020. do 2023. godine.