Novo ulaganje

Veliko gradilište u Osječkoj ulici: Na Škurinjama niče novi trgovački centar na tri etaže

Bruna Matičić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Iz Kauflanda potvrđuju i poručuju kako im je drago da će u Rijeci otvoriti još jedan centar, uz postojeći na području Zameta, a o detaljnijim informacijama javnost će pravovremeno obavijestitiIza prostora Arkada trgovina na Škurinjama već dulje vrijeme izvode se radovi na novoj cesti D403, a u dijelu Osječke ulice i neposrednoj blizini tehničkog pregleda u dogledno vrijeme trebao bi niknuti novi trgovački centar Škurinje.


Na spomenutoj lokaciji svoj novi trgovački centar izgradit će Kaufland, a investitor izgradnje trgovačkog centra je tvrtka Sladis d.d. sa sjedištem na adresi Osječka ulica 39. Iz Odjela gradske uprave za prostorno uređenje ističu kako je, po zahtjevu investitora, u toku izdavanje lokacijske dozvole za gradnju trgovačkog centra Škurinje, a na toj lokaciji izdana je i građevinska dozvola za rekonstrukciju nerazvrstane ceste na Škurinjama te je trenutno u postupku izdavanje lokacijske dozvole za nastavak te prometnice.


– Prema priloženom idejnom projektu planira se gradnja centra s tri etaže. Suteren u kojem će biti smještena garaža sa 180 parkirnih mjesta, zatim prizemlje gdje će biti smješten pretežito trgovački prostor s pratećim sadržajem ugostiteljskog objekta i skladišta, te se na katu planiraju prostori uredske namjene i zajedničke prostorije za zaposlenike centra, kazali su u Gradu Rijeci. Naime, za potrebe sigurnog prilaza budućem trgovačkom centru te izlaza na Osječku ulicu, provest će se rekonstrukcija te dogradnja nerazvrstane ceste na Škurinjama, a tvrtka Sladis d.d. obavezna je o svom trošku izvršiti semaforizaciju raskrižja Osječke ulice i privoza, navedeno je u dokumentaciji.
Iz Kauflanda potvrđuju i poručuju kako im je drago da će u Rijeci otvoriti još jedan centar, uz postojeći na području Zameta, a o detaljnijim informacijama javnost će pravovremeno obavijestiti.