Nastup na Grobničkoj rivi

Velikim koncertom predstavljen drugi dio projekta “pjesmaRica”: Nastupili polaznici 17 škola iz cijele Hrvatske

Katarina Bošnjak

Snimila Ana Križanec

Snimila Ana Križanec

Ukupno je nastupilo čak 240 nevjerojatno talentiranih pjevača i pjevačica, a sve uz pratnju glazbenika Darka Terlevića koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu te Doriana Cuculića i Dina ŠimonovićaVečeras se s početkom u 20 sati na Grobničkoj rivi održao veliki koncert povodom predstavljanja drugog dijela jedinstvenog projekta “pjesmaRica”. Ovaj projekt od samog su njegovog početka prepoznali i pohvalili mnogi, što je bio velik poticaj za širenje motivirajuće i glazbene priče koja je u svom nastavku okupila čak 17 škola iz cijele Hrvatske, a u izdanju kuće Dallas records projekt “pjesmaRIca2” realizirala je i izvrstan nosač zvuka. S obzirom na to da se OŠ Dolac i OŠ Mitnica, koja je također sudjelovala u projektu, nisu mogle priključiti koncertu, obrade riječkih pop-rock klasika pjevalo je 15 zborova iz Rijeke i okolice.


 


Ukupno je nastupilo čak 240 nevjerojatno talentiranih pjevača i pjevačica, a sve uz pratnju glazbenika Darka Terlevića koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu te Doriana Cuculića i Dina Šimonovića. Kao potpora pratećim vokalima su se pridružile i vokalistice iz Kreativno-edukativnog centra “Glazbeni vrtuljak” čija je mentorica Ana Matušan.

Foto galerija: Koncert PjesmaRica Foto: Ana Križanec

 


Koncert je otvoren s pjesmom “Fiume” Denisa Kraljevića u izvedbi učenika iz OŠ Zamet i pod vodstvom Jelene Fabijan, idejne kreatorice cijelog projekta, a odmah nakon njih na pozornicu su se popeli učenici OŠ Trsat koji su izveli pjesmu “Eni” grupe Grad. Grobničku rivu ispunilo je mnoštvo roditelja i djece koji su došli podržati mlade zborove, ali i puno ljubitelja glazbe koji su danima iščekivali ove uistinu posebne obrade velikih i svima dragih riječkih hitova. Nadalje, OŠ Kantrida predstavila se izvrsnom obradom pjesme Urbana i En Face “S dlana Boga pala si” i dodatno uljepšala glazbenu atmosferu, a OŠ Pećine polako su uveli i u rock dio koncerta s izvedbom kultne pjesme “Mačka” grupe Fit. 


 


U rasplesanoj i na momente nostalgičnoj, ali sretnoj i zadovoljnoj publici našlo se i mnoštvo učenika i učenica koji su dio projekta te su čekali moment kada se svojim prijateljima pridružuju na pozornici. Učenici OŠ Gornja Vežica izveli su “Kao mi” Borisa Štoka, a da vrlo dobro rade u timu i poznaju harmonije pokazali su učenici OŠ Sveti Matej s Viškova pri izvedbi uvijek odlične pjesme “Sama” grupe Tha B Inside.


 


OŠ Podmurvice večer su obojili Metrobolikovom “Malom šarenom kutijom”, u istom tonu su nastavili i OŠ Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije s Šajetinom najpoznatijom, “Moji koraki”, a OŠ Eugen Kumičić izveli su “Rijeku snova” Nene Belana. Nastupile su i OŠ Kostrena, OŠ dr. Branimira Markovića, OŠ Viktora Cara Emina te OŠ Dr. Andrija Mohorovičić, OŠ Frana Frankovića, a pjesmu “Sve što nas čini takvima” grupe Mandrili zajedno su izvele Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića.


 


Koncert je ostvaren uz većinsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te dijelom Odjela za kulturu grada Rijeke i Primorsko – goranske županije, a odvija se u organizaciji KEC “Glazbeni vrtuljak” pod vodstvom Suzane Matušan i Udruge za glazbeno – scensko stvaralaštvo “Arij” pod vodstvom Ane Latin.