Humanost na Kantridi

Veliki uspjeh Armadine akcije darivanja krvi: Odazvalo se 80 darivatelja, njih 13 prvi put

Edi Prodan

Pohvala i NK Rijeka koja je svim darivateljima darovala ulaznicu za utakmicu kad 5. veljače na Rujevici gostuje LokomotivaArmadina akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana na stadionu Kantrida privukla je jako veliki broj darivateljica i darivatelja. Ukupno ih se odazvalo više od 80, od kojih je čak njih 13 tu iznimnu humanu gestu učinilo po prvi put.


S obzirom da je prije samog darivanja stroga medicinska provjera sposobnosti za darivanje, ukupno je prikupljeno 57 doza krvi što je također vrijedan podatak jer je ta brojka skoro dvostruko veća od inače uobičajenih.


–  Naravno, ni jedna akcija darivanja krvi ne bi bila uspješna bez Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i njihovih vrijednih članova te medicinskih djelatnika odjela za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka kojima se također ovim putem zahvaljujemo na suradnji. Mi smo reagirali na poziv koji je isticao kritičnost zaliha tako da smo i ovog puta zajedničkim snagama popravili njihovu “krvnu slku”, istaknuo je Mateo Dejak, tajnik KN Armada.
Pohvala i NK Rijeka koja je svim darivateljima darovala ulaznicu za utakmicu kad 5. veljače na Rujevici gostuje Lokomotiva, kao i Armadi na majici za svakog darivatelja.


Dodajmo još da je akcija darivanja krvi održana i danas, u prostorijama Uprave Luke na Rivi.