VATRA U CENTRU

Veliki požar u središtu Rijeke je pod kontrolom: Gorio tavan višekatnice, srećom bez ljudskih žrtava

Vladimir Mrvoš

Požar u Ulici Matije Grupca / Snimio Vedran KARUZA

Požar u Ulici Matije Grupca / Snimio Vedran KARUZA

To je u svega nekoliko dana još jedan veći požar u Rijeci nakon što se u subotu zapalilo staro željezo u riječkoj luciRIJEKA  Nakon što je požar raznog otpada u riječkoj luci prekrio dimom i smradom u subotu veći dio Rijeke, u utorak u popodnevnim satima, u samom središtu grada ponovo je izbio požar, a miris paljevine osjetio se u svim okolnim ulicama koje graniče s Ulicom Matije Gupca.


Na kućnom broju 15 u Ulici Matije Gupca oko 17.15 minuta izbio je požar, a na mjesto požara odmah su izašla 4 vozila s 11 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.


 
 


Foto galerija: Požar u Ulici Matije Gupca Foto: Vedran Karuza


Požar je vrlo brzo stavljen pod kontrollu, a korištene su i autoljestve jer je požar izbio na tavanu te višekatnice. Na mjesto požara odmah je izašla i ekipa za očevid Policijske uprave primorsko-goranske pa će se uskoro znati i više informacija o tome što je uzročnik tog požara.


Prema prvim informacijama u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.


Vatrogasci su i nakon 19 sati još uvijek bili na mjestu požara, iako je tada u potpunosti požar stavljen pod kontrolu, a planirano je da se osigurava požarište i kroz noć.


Cijelo vrijeme promet se okolnim ulicama odvijao sasvim normalno, a mnoštvo susjeda iz okolnih zgrada okupilo se u toj ulici komentirajući požar, podsjećajući se na tragediju koja se dogodila prije četrnaest godina kada je u toj ulici u požaru poginula dvogodišnja djevojčica.


Naime 18. kolovoza 2006. godine, u ovoj je ulici, u požaru koji je tada nešto prije 19 sati buknuo u zgradi na kućnom broju u susjednoj zgradi na broju 13, dakle, u neposrednom susjedstvu zgrade u kojoj su jučer intervenirali vatrogasci, poginula dvogodišnja djevojčica, dok je njezin trogodišnji brat s opeklinama završio u riječkoj bolnici.


Bila je to prava tragedija koja je potresla Rijeku, a njezin epilog bila je presuda iz 2008. godine kada je njezinoj, tada 24-godišnjoj majci, zbog prouzročenja smrti iz nehaja, te zbog zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog sina i kćeri presuđeno tri godine zatvora.


Pogledajte što se događa u videu i na fotografijama.

Foto galerija: Požar u Rijeci Foto: Miroslav Radić

Snimio čitatelj


Snimio čitatelj