Gužva na Korzu

VELIKI INTERES ZA OTVORENJE PALAČE ŠEĆERA Velik broj građana čekao ulaznice za obilazak stalnog postava Muzeja grada Rijeke

P. N.

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Besplatne ulaznice građani mogu podići u Ri Infu (Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b), od danas pa nadalje - radnim danom u vremenu od 8 do 16 satiVeliki broj građana čekao je danas pred Infromativnim centrom Grada Rijeke na Korzu kako bi podignuo besplatne ulaznice za posjet Palači šećera i vođene obilaske stalnog izložbenog postava Muzeja grada Rijeke.


 


Besplatne ulaznice građani mogu podići u Ri Infu (Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b), od danas pa nadalje – radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati (u kasnijim popodnevnim satima te subotom i nedjeljom Ri Info ne radi).
Na besplatnim ulaznicama, koje se podižu u Ri Infu, bit će naveden dan i sat u kojem određeni posjetitelj može doći u obilazak Palače i njena stalnog postava, a sve kako bi se osiguralo da u prostoru istovremeno boravi onoliko ljudi koliko to epidemiološke mjere dopuštaju.


Podsjetimo, od subote, 14. studenoga pa sve do subote 21. studenoga trajat će otvorenje riječke Palače šećera namijenjeno svim zainteresiranim posjetiteljima, zaljubljenicima u Rijeku i njenu povijest, znatiželjnicima, građanima i gostima Rijeke.


Upravo zbog epidemiološke situacije, otvorenje Palače šećera trajat će više dana i u tom razdoblju otvorenja, svakoga dana od 11 do 18 sati razgledi će biti unaprijed organizirani i besplatni za sve zainteresirane.


Zbog epidemiološke situacije i poštovanja epidemioloških mjera, obilasci će tijekom osmodnevnog otvorenja biti organizirani tako da u muzej istovremeno ulaze dvije grupe po 25 osoba od kojih će jedna najprije razgledati prostor prvog kata, a druga prostor drugog kata te će se potom zamijeniti. Vođeni obilasci traju 60 minuta, nakon čega će se prostor dezinficirati u pauzi od 30 minuta kako bi bio siguran za prihvat sljedećih dviju grupa posjetitelja. Treba napomenuti i da je nošenje zaštitnih maski obavezno tijekom boravka u prostoru Palače, a dezinficijensi za ruke postavljeni su na više mjesta u prostoru pa se posjetitelji pozivaju da ih koriste.