Start velikog projekta

Velika investicija u riječki turizam: U travnju počinje izgradnja hotela na Kostabeli

Biljana Savić

Investitor, češka tvrtka Tre-invest, već šest mjeseci ima građevinsku dozvolu, a dobila je i koncesiju za plažu, najavio je riječki gradonačelnik Vojko ObersnelRIJEKA Ovoga bi proljeća trebala početi izgradnja turističkog kompleksa na Kostabeli koja će bitno povećati smještajne kapacitete Rijeke, a imamo i naznake da bi relativno skoro,  sasvim sigurno za iduću sezonu, i kamp na Preluku mogao doživjeti obnovu, najavio je riječki gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Rijeke Vojko Obersnel na jučerašnjoj sjednici Skupštine TZ-a Grada Rijeke.


Kostabela konačno mijenja svoje izgled i dobiva funkciju. Konačno  počinje izgadnja Luxury Resort & Spa Costabella – hotela sa 4 plus zvjezdice i 21 vile sa 54 apartmana, bazenima i wellnessom, a planirano je i uređenje obalnog područja, s vlastitim privezištem za jahte. U međuvremenu je investitor, češka tvrtka Tre-invest d.o.o., kaže Obersnel, dobila i koncesiju za plažu. – Tre-invest d.o.o. već šest mjeseci ima izdanu građevinsku dozvolu, i s gradnjom bi trebali početi u travnju. Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura, a rok za izvođenje od godinu i pol do dvije, kazao nam je jučer riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.


Podsjetimo, još u listopadu 2014. godine  gradonačelnik Obersnel i direktor tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjan Brnčić potpisali  su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Turističko naselje bit će izgrađeno na zemljištu površine 17.769 četvorna metra, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao tvrtki Tre-invest d.o.o., za 33,8 milijuna kuna.
Prema najavama Borjana Brnčića, bit će to luksuzna, nestandardna ponuda namijenjena gostima više platežne moći. Kompleks će biti otvoren tijekom cijele godine, a ne samo u ljetnoj sezoni, pa je akcent stavljen i na kongresnu ponudu, ali i na zdravstveni turizam. 


Realizacijom ovog projekta definitivno će se promijeniti turistička slika Rijeke, ali prije svega lice izuzetno atraktivnog terena uz samo more koji godinama stoji neiskorišteno. Riječ je o prostoru za koji Grad Rijeka godinama nije pronalazio rješenje, a samim time ni kupca i investitora. Priča je dobila sretan završetak jer kreće najveća investicija u riječki turizam.