Naoružajte se strpljenjem

Velika gužva na Pećinama: Prometni zastoj zbog izgradnje rotora na Plumbumu

Vladimir Mrvoš

Kako radovi sporo napreduju, a i organizacija semafora na gradilištu nije dobro koordinirana, kolone se u vršnim satima stvaraju do plaže Sabljićevo  na Pećinama, a s druge strane do Kostrene.RIJEKA  –  Mnogi koji danas dolaze s Pećina i Kostrene u grad  neće stići na vrijeme je je stvoren veliki prometni čep na gradilištu rotora na Pećinama na Plumbumu.


Kao i obično “naša inovativna prometna rješenja” umjesto poboljšanja prometa, stvore samo nove gužve i veliku nervozu među vozačima.  Tako je slučaj i s izgradnjom tog “rotora”. Izgradnja, po mišljenju  svih sudionika u prometu s kojima smo jutros pričali,  potpuno nepotrebnog rotora,  je totalna besmislica jer je promet tom dionicom odavno prebačen na zaobilaznicu, pa od ljeta  umjesto ubrzanja, stvara velike prometne gužve.


Kako radovi sporo napreduju, a i organizacija semafora na gradilištu nije dobro koordinirana, kolone se u vršnim satima stvaraju do plaže Sabljićevo  na Pećinama, a s druge strane do Kostrene.
Mnogi očekuju da i kad rotor bude završen umjesto ubrzanja prometa stvarati će  samo zastoj, jer će s Pećina umjesto dvije trake – za grad i Kostrenu, biti samo jedna.