Potpisan sporazum

Vatrogasci DVD-a Halubjan dobivaju navalno vozilo vrijedno 2,2 milijuna kuna

Biljana Savić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerVIŠKOVO – Predsjednik DVD-a Halubjan Sanjin Blažević i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović jučer su potpisali sporazum o sufinanciranju nabavke novog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Halubjan. Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu vrijednom 2.220.150,00 kuna, a sredstva za nabavku osigurala je Općina Viškovo.


– To vozilo nam je nužno za obavljanje vatrogasne djelatnosti i njime će se povećati operativna spremnost društva, ali i razina zaštite svih mještana Općine Viškovo. Ovo nam je vrlo važan dan u razvoju našeg društva i zahvalan sam načelnici Općine Viškovo Sanji Udović što je prepoznala potrebe DVD-a i osigurala proračunska sredstva za ovu investiciju, rekao je Sanjin Blažević i istaknuo da će navalno vatrogasno vozilo imati momčadsku kabinu za šest osoba.


– Bit će nadograđeno srednjetlačnom i visokotlačnom centrifugalnom pumpom, kompletnom opremom za gašenje objekata i infrastrukture, a služit će i kao kombinirano vozilo za spašavanje.
Nakon postupka javne nabave, za nekoliko mjeseci očekuje se potpisivanje ugovora s odabranim ponuditeljem, dok bi vozilo vatrogascima bilo isporučeno polovicom 2021. godine, uoči požarne sezone, najavio je Blažević.


Sanja Udović izrazila je zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog sporazuma i istaknula da Općina Viškovo, izuzev ovog sporazuma, godišnje financira rad DVD-a s više od 700 tisuća kuna kako bi osigurala uvjete za rad DVD-a.


– Jako cijenimo DVD Halubjan i prepoznajemo ga kao partnera s obzirom na to da imaju izuzetno značajnu ulogu u smislu zaštite i sigurnosti naših mještana, njihove imovine, ali i imovine Općine Viškovo.


Općina Viškovo razmišlja dugoročno, pa smo u suradnji s DVD-om Halubjan intenzivno krenuli s pripremama za prijavu na natječaj Lokalne akcijske grupe Terra Liburnia »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.


Naziv projekta je: »Ulaganje u naprednu informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i elektroenergetsku opremu DVD-a Halubjan«.


Drago mi je što DVD Halubjan, osim zadaća definiranih Zakonom o vatrogastvu, djeluje puno šire od toga, pa se oni osim osnovne djelatnosti bave dobrovoljnim i humanitarnim radom.


Istaknula bih i pohvalila njihov rad, jer su unazad nekoliko godina krenuli s radom s najmlađima pa educiraju i pripremaju sljedeće generacije koje će se uključiti u rad DVD-a, a mnogi su mladi, zahvaljući radu DVD-a, vatrogastvo prepoznali kao svoj profesionalni poziv, kazala je Udović.