Šef PGS-a

Vasilić: PGS nije obeshrabren rezultatima izbora, preferencije pokazale našu snagu

Damir Cupać

Darijo Vasilić / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Darijo Vasilić / Foto: M. TRINAJSTIĆ

Na pitanje je li mu sada žao što su IDS i PGS ušli u Restart koaliciju, Vasilić kaže da je teško procijeniti što bi se dogodilo da je regionalna opcija ostala izvan Restart koalicijePredsjednik PGS-a Darijo Vasilić opet je jedan od gubitnika i to u finišu izborne utrke jer je ostao bez mandata nakon što ga je istisnuo Peđa Grbin s osmog mjesta liste Restart koalicije u 8. izbornoj jedinici.


– PGS dijeli sudbinu Restart koalicije jer je ostvaren loš izborni rezultat. Dobili smo puno manje u odnosu na očekivanja i na predizborne ankete.


No, naš doprinos u 8. izbornoj jedinici vidljiv je po mojim preferencijskim glasovima jer sam ostvario četvrti rezultat. Sada nam predstoji ozbiljna analiza kako bismo bili što spremniji za lokalne izbore jer nas očekuje obrana 60 vijećničkih mjesta koja imamo.
Nismo obeshrabreni, dapače, a preferencije su pokazale našu snagu, kazao je Vasilić.


Na pitanje je li mu sada žao što su IDS i PGS ušli u Restart koaliciju, Vasilić kaže da je teško procijeniti što bi se dogodilo da je regionalna opcija ostala izvan Restart koalicije.


– Htjeli smo maksimizirati mandate, a na samom početku nitko nije mogao predvidjeti uspjeh koalicije Možemo jer se politički prostor ljevice činio čist. Kampanja je puno toga promijenila, zaključio je Vasilić.