Inovacije

Valamar razvio novu ponudu – online trgovinu koja nudi namirnice lokalnih proizvođača

Alenka Juričić Bukarica

Jednostavno, brzo i povoljno - Valfresco Direct dostava štedi vrijeme za nabavku hrane i kućnih potrepština / Foto VALAMAR

Jednostavno, brzo i povoljno - Valfresco Direct dostava štedi vrijeme za nabavku hrane i kućnih potrepština / Foto VALAMAR

Riječ je o online trgovini u kojoj su ponudili namirnice lokalnih proizvođača, ali i gotova i polugotova jela te slastice koje pripremaju u svojoj centralnoj kuhinji i pripremnici hrane u Vinežu kraj LabinaRIJEKA – Korona krizom obilježena 2020. donijela je brojne promjene u poslovanju tvrtki koje su u novonastaloj situaciji morale pronaći nove načine kako zaposliti svoje kapacitete i razviti nove proizvode. Tako je Valamar, najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj, u ovoj korona godini krenula u sasvim novom smjeru te pokrenula potpuno novi projekt. Riječ je o projektu Valfresco Direct, online trgovini u kojoj su ponudili namirnice lokalnih proizvođača, ali i gotova i polugotova jela te slastice koje pripremaju u svojoj centralnoj kuhinji i pripremnici hrane u Vinežu kraj Labina. Valamar je ponudu svoje online trgovine najprije ponudio stanovnicima Istre, kao i turistima na području istarskog poluotoka, da bi dostavu potom proširili na Valamarove kampove na otoku Krku, a nedavno i na riječko i opatijsko područje. Na razvoju ovog projekta radio je tim od gotovo stotinu djelatnika Valamara na čelu s Karmelom Višković, direktoricom razvoja proizvoda u Valamaru i voditeljicom projekta Valfresco Direkt.


Do gozbe bez muke - Valfresco Direct / Foto VALAMAR

Vamarova usluga on line trgovine i dostave hrane “Valfresco Direkt” odskora dostupna i žiteljima Rijeke, Opatije ali i u gradovima i mjestima u njihovoj okolici (VALAMAR, 04.09.2020)


 


Moderna tehnologija


– Već prošle godine udio domaće hrane i pića u Valamaru dosegnuo je čak 73 posto. Kroz ulaganja u premium kampove proteklih godina, kompanija je također razvila koncept Piazze gdje nude proizvode lokalnih OPG-ova, restorana i Valfresco trgovine, a najnoviji Valfresco Direkt bio je korak dalje u tom smjeru, kaže Višković.


Povoljna dostavaValfresco Direkt dostava besplatna je za sve narudžbe iznad 300 kuna, a za narudžbe ispod 300 kuna cijena dostave iznosi 30 kuna. Što se tiče preuzimanja narudžbi, Rijeka i Opatija za sada nemaju takeaway punkt za preuzimanje naručenih proizvoda, ali u Valamaru kažu kako im je u planu ubrzo omogućiti stanovnicima riječkog i opatijskog područja i tu opciju.


– Valfresco Direkt je odličan primjer usluge koja domaće proizvode čini dostupnima za Valamarove goste, osobito u kampovima, ali i za ostale turiste koji primjerice borave u kućama za odmor te za sve građane u Istri, a sada i za građane na području Rijeke i šire okolice, kazala je direktorica razvoja proizvoda u Valamaru, podsjetivši i kako je prošle zime Valamar uložio 29 milijuna kuna u centralnu kuhinju i pripremnicu hrane u Vinežu kraj Labina, čime je Valfresco dobio tehnološki moderan prostor koji će nam omogućiti i dovoljno kapaciteta za budući rast i razvoj. Centralna kuhinja i distributivni centar Vinež je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, a ondje se obavlja i priprema gotovih i polugotovih proizvoda. Ovaj moderni pogon prostire se na 3.400 metara kvadratnih, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti i ispravnosti.


Od polja do kućnog praga

Višković je istaknula kako kupci odabiru Valfresco Direkt prvenstveno zbog ponude Valfresco Kužine i OPG proizvoda koje ne mogu lako pronaći u trgovinama, kao i široke palete kućanskih artikala. Proizvodni asortiman obuhvaća svježe, prerađene i trajne proizvode. U ponudi su domaće povrće, voće, meso, mesne i morske delicije, sirevi, mliječni proizvodi, domaće pašte, vina, craft piva, maslinova ulja i brojni drugi ekološki uzgojeni proizvodi, koje kontrolira i pakira Valfresco. A trenutno najpopularnije jelo iz Valfresco Direkt ponude je maneštra.
– Valfresco Direkt usluga nudi dostavu direktno do kućnog praga, svih sedam dana u tjednu uključujući nedjelju i blagdane, istaknula je direktorica razvoja proizvoda u Valamaru.

 


Četiri tisuće narudžbi


– A ideja o pokretanju Valfresco Direkt online trgovine s dostavom se razvila ovoga proljeća. Od ideje do realizacije je trebalo 60 dana, točnije pet tjedana. Uspjeh realizacije projekta u tako kratkom razdoblju je ostvaren zbog stručnosti, znanja i poznavanja tehnologija našeg tima od stotinjak kolega iz Valamara. Tako smo već početkom lipnja pokrenuli Valfresco Direkt – online trgovinu s dostavom. Naime, željeli smo postići da kroz povezivanje turizma i poljoprivrede omogućimo malim i lokalnim proizvođačima i OPG-ovima jači pristup tržištu, ali i da svim turistima i građanima omogućimo bolju dostupnost izvrsnim proizvodima i tradicijama Istre, pojasnila je Višković, dodajući kako surađuju s partnerima koji nude proizvode prvenstveno od domaćih sirovina te imaju već stotinjak lokalnih partnera i dobavljača s područja Istre, ali i Slavonije i Dalmacije.


Na Kvarneru, pak, surađuju s nekoliko OPG-ova. To su za sada OPG Leon Pavan s otoka Krka sa svojim krčkim sirevima, OPG Buretić Bregi s mesom i mesnim prerađevinama, Obrt Žužić Krk s janjetinom, PZ Gospoja, kao i PIK Rijeka te tvrtka Šuškavci s ribom i ribljim proizvodima.– Krajnji kupac može biti siguran da dobiva kvalitetne i domaće namirnice i jela pripremljena uz najviše ugostiteljske standarde te Valamar garanciju kvalitete i sigurnosti. To potvrđuje i činjenica da je do sada ostvareno više od 4.000 narudžbi, zaključila je voditeljica projekta Valfresco Direkt te otkrila i kako od 1. listopada uvode i direktnu dostavu na otoku Krku.