Dobra vijest

Uz obljetnicu “Čavlića” povećane plaće zaposlenima u dječjem vrtiću

Sanja GašpertČAVLE – Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i povjerenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Nataša Mohorčić dogovorile su i potpisale dodatak kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću Čavlić u Čavlima.


Ovim potpisom, osnovica za izračun bruto plaće povećana je za pet posto te iznosi 3.712 kuna, a primjenjivat će se od 1. rujna ove godine. Ova dobra vijest uvertira je u proslavu sedmog rođendana novog modernog centralnog objekta Dječjeg vrtića Čavlić izgrađenog 2015. godine, ali i 51 godine organiziranog predškolskog odgoja u Čavlima, koji se provodi još od 1971. godine.


Dječji vrtić Čavlić poziva sve na obilježavanje Dana vrtića Čavlić, uz bogat program za djecu polaznike vrtića, dok će se u četvrtak, 26. svibnja održati Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Program za vrtićarce počinje danas kada u vrtiću gostuje plesna skupina »Dance queen«, a u srijedu, 25. svibnja Dječji vrtić Čavlić slavi svoj rođendan.
Toga dana u vrtiću će se održati predstava »Sretna kuća« i svečani oproštaj od predškolaca, a u 17 sati pozivaju se svi zainteresirani roditelji i članovi zajednice da prisustvuju predavanju vrtićke psihologinje Anite Marić. Tema predavanja je »Izazovi modernog roditeljstva-utjecaj ekrana na dječji razvoj«. U četvrtak, 26. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata, pa su svi pozvani da se pridruže u raznim aktivnostima, druženju, predstavama, prezentacijama, likovnim i glazbenim radionicama, izradi scenografije i sportu. Bogati tjedan završava u petak, 27. svibnja kada će u vrtiću biti Dan zdravlja.


Vrtić će ugostiti stomatologa, a djeca upoznati njegovo zanimanje i naučiti sve o važnosti održavanja čistoće zubi.