Pomaganje

USPDR Ajkula, Grad Bakar i PGŽ Caritasu Riječke nadbiskupije donirali 2,15 tisuća eura  

Edi Prodan

Snimio Edi PRODAN

Snimio Edi PRODANZahvaljujući akciji veterana Ajkula 3,5 tisuća ljudi, stanovnika Rijeke, koji svakodnevno imaju potrebu koristiti naše usluge imat će lakšu svakodnevicu. Svakog naime dana dijelimo pakete hrane i higijenskih potrepština, najrazličitijih pomagala i specijalnih medicinskih kreveta. Trudimo se i oko organizacije brojnih aktivnosti tako da naša pomoć ne ide samo najranjivijim dijelovima društva kao što su umirovljenici, invalidi ili majke koje izlaze iz “sigurnih kuća”, kao i u angažiranju mladih ljudi kako bismo ih senzibilizirali za volontiranje, za pomaganje, kako bismo ih uključili u stvarni život jer je nama njihov angažman od neprocjenjive važnosti. Zahvaljujem se u ime svih za sve što činite, ali i za primjer koji pokazujete drugima. Istaknula je to Marijana Medanić, ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije nakon što su joj predstavnici USPDR Ajkula predvođeni predsjednikom Pericom Prpićem uručili donaciju vrijednu 2,15 tisuća eura. Riječ je o novcu koji je prije mjesec dana prikupljen zahvaljujući projektu ” 3. susret i natjecanje hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog kotlića – Ajkula 2024″ koji je imao humanitarni karakter u cilju prikupljanja sredstava upravo za Caritas Riječke nadbiskupije. S obzirom da su suorganizatori, uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, bili Grad Bakar i Primorsko-goranska županija, oni su direktnom uplatom u iznosu od 300 i 600 eura uvećali inicijalnu svotu od 1,25 tisuća eura koliko su pak prikupili sudionici natjecanja i posjetitelji događanja.


Snimio Edi PRODAN


– Svim svojim aktivnostima pokazujemo i pokazivat ćemo kako veterani nemaju cilj samo okupljati sebe i svoje članove nego smo itekako svjesni i aktivni članovi društva uvijek spremni pomoći potrebitima. Do sada smo pomogli rad Riječkog hospicija kao i Dječjeg doma Vladimir Nazor, ovog puta bio je to Caritas, naglasio je Prpić dok se u ime Grada Bakra prisutnima obratila Paula Mikeli, savjetnica za obrazovanje, kulturu i promidžbu.


– Iznimna mi je čast što smo se s radošću pridružili ovoj lijepoj humanitarnoj priči koju su organizirale Ajkule, udruga s našeg područja na čemu joj i veliko hvala. Hvala i svima koji su participirali u akciji, a drago nam je i da je akcija bila usmjerena za rad Caritasa s kojim surađujemo dugi niz godina. Ističem i primjer ovakvih akcija koje jako dobro djeluju na mlade, ali i na sve nas kako bismo postali jednim malim kotačićem dobrote u svijetu u kojem živimo, zaključila je Mikeli.