Dar za slabovidnu djecu

Učenici OŠ Sveti Matej donirali taktilnu slikovnicu dječjoj bolnici

P. N.

Na originalnom daru u ime KBC-a Rijeka učenicima se zahvalila predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače pohvalivši njihovu kreativnost i izrazivši nadu će slikovnica o pametnoj sovi Azri dobiti i svoj nastavak

Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka primila je u ponedjeljak, 23. svibnja na dar jedinstvenu taktilnu slikovnicu za slabovidnu djecu. Riječ je o unikatnoj slikovnici koja predstavlja ručni rad učenika Osnovne škole „Sveti Matej“ iz Viškova, a namjena joj je olakšati boravak najmlađim pacijentima na Kantridi.


Na originalnom daru u ime KBC-a Rijeka učenicima se zahvalila predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. sc. Iva Bilić Čače pohvalivši njihovu kreativnost i izrazivši nadu će slikovnica o pametnoj sovi Azri dobiti i svoj nastavak.


Nastavnice OŠ „Sveti Matej“ iz Viškova i mentorice na projektu Jasmina Mamula i Irena Zubčić pojasnile su da su slikovnicu koja se može i čitati i osjetiti pod prstima izradili učenici petih razreda kao izvannastavnu aktivnost u slobodnim subotama. Slikovnica je nastala kao rezultat rada na projektu SOVA koji je osvojio 3. nagradu u prvom izdanju Digitalnog učeničkog inkubatora, a uskoro će biti dostupna i u digitalnom obliku.