Europski tjedan održivog razvoja

Učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića pokazali kreativnost i promovirali održivost

Karolina Krikšić Vidas

Učenici su svojim radovima ukrasili zidove škole

Učenici su svojim radovima ukrasili zidove školeRIJEKA – U sklopu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja (ETOR), poštujući fleksibilnost koja je dana organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, i ove su godine u Ekonomskoj školi krajem rujna učenici pod vodstvom svojih profesora obilježili ovu manifestaciju u svrhu poticanja i stvaranja vidljivih aktivnosti, projekata i događanja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR).


Prisutni su mogli sudjelovati u interaktivnoj radionici i predavanju na temu Naš pogled u budućnost – kako očuvati okoliš na kreativan način koju su organizirale profesorice Zorica Janković, Sandra Bujačić i Romina Dekleva Grgurić. Profesorica Ljubica Ćosić održala je pak predavanje na temu Održivi razvoj Vinodola, a gostujuća predavačica bila je Danijela Matejčić Miletić, dipl. ing. tehnolog zaštite okoliša, koja je održala predavanje na temu Gospodarenja otpadom u Rijeci i riječkom prstenu.


Profesorice Sonja Doboviček, Marijana Lukenda Blasich i Monika Robotić organizirale su radionicu “Iz smeća nastaje sreća”, tijekom koje su učenici mogli iz starih limenki i kutija izrađivati pepeljare i svijećnjake.
Također, učenici su tijekom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja, pod voditeljstvom profesora Uroša Mikašinovića, uređivali okoliš svoje škole, dok su oni kreativniji pod vodstvom profesorice Nensi Slavujević mogli oplemeniti prostor Škole oslikavajući unutarnje zidove na 3. katu školske zgrade.