Zanimljiva akcija

U zdravom tijelu zdravi zub: U parku Mlaka obilježen dan oralnog zdravlja

Katarina Bošnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaPovodom obilježavanja Europskog dana oralnog zdravlja i Europskog tjedna mobilnosti danas je u sklopu nacionalnog programa „Živjeti zdravo-Volonteri u parku“, od 10 do 12 sati u parku Mlaka održana akcija u suradnji s Poliklinikom Delić i Udrugom DiP.


Akcija je bila usmjerena djeci i mladima s poteškoćama u razvoju, odnosno korisnicima Udruge DiP, koja od ranije kroz program RIUW 2020 promovira i primjenjuje nordijsko hodanje koje su danas povezali s promicanjem oralnog zdravlja.


Grupa od dvadesetak članova Udruge DiP šetala je parkom prateći strelice i nalazeći skrivene predmete uz koje su pogađali tko je skiveni gost programa. Skriveni predmeti bili su povezani s očuvanjem oralnog zdravlja, a nakon pronalaženja modela zubala, otkrilo se da je tajni gost Ivan Delić, dr.med.dent iz Poliklinike Delić. Na svakom označenom mjestu stomatolog je govorio o pojedinom predmetu objašnjavajući kako i zašto čuvati oralno zdravlje.
Ova akcija u suradnji s Udrugom DiP i Poliklinikom Delić dio je promocije oralnog zdravlja NZZJZ PGŽ, koji se provode od 2008. godine, a čija je zadaća prevencija bolesti i unaprjeđenje zdravlja stanovnika naše Županije i podizanje svjesnosti o praktičnim koracima u njegovom očuvanju.