Komunalci

U Viškovu postavljene nove kamere za nadzor parkiranih automobila, najavljeno kažnjavanje

Jakov Kršovnik

Foto Općina Viškovo

Foto Općina ViškovoU obuhvatu kružnog raskrižja u centru Viškova postavljene su dvije kamere za nadzor parkiranih automobila, javljaju iz općinske uprave. Do kraja svibnja kamere prekršaji se neće evidentirati, a počevši od ponedjeljka 3. lipnja, prometni redar će sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirati vlasnike vozila koji krše prometne propise.


Tibor Tramišak iz općinske uprave kaže da od izgradnje petoga viškovskog rotora početkom prošle godine, gotovo svakodnevno svjedoče situaciji u kojoj neodgovorni pojedinci vozilo ostave u kružnom raskrižju i odu obavljati privatne ili poslovne obaveze.


– Ma koliko to kratko bilo, takve radnje umnogome smanjuju protočnost prometa i ugrožavaju ostale sudionike u prometu, kaže voditelj općinskog Odsjeka za komunalni sustav i investicije Tibor Tramišak.
Također, počet će se nadzirati i poštovanje regulacije prometa u mirovanju u segmentu parkiranja na bočnoj prometnici koja od groblja Viškovo vodi prema centru općine. Parkiranje je na toj dionici dozvoljeno do najviše 120 minuta i to radnim danom od 06 do 20 sati.


Pakiranje bez vremenskog ograničenja bit će dozvoljeno svaki dan od 20 do 06 ujutro, a nedjeljom i blagdanom 0-24 sata. Počevši od 3. lipnja, prometni redar će uz pomoć kamera za nadzor prometa sankcionirati vlasnike vozila koji ne poštuju navedena vremenska ograničenja, javljaju iz općinske uprave.