Susret branitelja

U subotu na Praputnjaku humanitarni kotlić za riječki Hospicij

Biljana Savić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića organizira Udruga »Ajkula« u partnerstvu s Udrugom branitelja iz BakraRIJEKA – Subotnje će poslijepodne proteći u zabavnom, kulinarskom, natjecateljskom i, naposlijetku, humanitarnom tonu u Domu kulture na Praputnjaku. Bit će to »Humanitarni lovački kotlić«, odnosno susret i natjecanje hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog kotlića kojeg provodi i organizira Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata »Ajkula« u partnerstvu s Udrugom hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Bakar.


Susret je humanitarni, jer će se prikupljati sredstva za Hospicij »Marije Krucifikse Kozulić« u Rijeci. Kako je kazao predsjednik USPDR »Ajkula« Perica Prpić, sve se događa u povodu obilježavanja Dana policije i nebeskog zaštitnika hrvatske policije Sv.Mihovila Arkanđela koji se obilježava 29. rujna.


– Projekt je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja za programe Udruga iz Domovinskog rata na temelju javnog poziva »Psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata«, kazao je Prpić i naglasio da je humanitarni karakter u tome što će svim sudionicima, prijateljima i gostima biti omogućeno da dragovoljno donirati sredstva za pomoć u radu riječkog Hospicija.
– Time pokazujemo da su hrvatski branitelji i njihovi gosti i prijatelji uvijek uz one kojima je najpotrebnija pomoć u našem društvu, Hospicij često pomaže braniteljima i njihovim obiteljima, naglasio je Prpić, pa i mi želimo pomoći Hospiciju, kazao je Prpić i najavio da program počinje u podne.


Ravnateljica hospicija sestra Danijela Orbanić podsjetila je da će hospicij u siječnju proslaviti sedmi rođendan te da je kroz njega prošlo i pomoć pronašlo oko 20 tisuća ljudi.


– Ne znamo tko su branitelji ni njihove obitelji, mi ih za to ne pitamo ako nam sami ne kažu, kazala je sestra Orbanić zahvalivši se na pomoći hospiciju koji je, ocijenila je, svjetionik koji je za sve nas i pokazatelj ljudske solidarnosti i dobrote na djelu.


Vlč.Ivan Milardović, župnik Župe Sv.Mihovila Arkanđela, kazao je da se župa Jelenje uključuje u sve aktivnosti kako bi pomogla u radu Hospicija, koji se većinom financira donacijama. Zahvalio je hrvatskim braniteljima, jer Hospicij je, kazao je, djelo ljubavi, žrtva za drugoga u nevolji.