ULAZ SLOBODAN

U sklopu programa Susjedstvo Drenova EPK u petak projekcija filma “Polazište za čekanje”

Hina

Rijeka - EPK

Rijeka - EPK

Susjedstvo Drenova, jedno je od 27 susjedstava EPK, a projekcija će se se održati u sklopu programa "Dnevni boravak pod zvijezdama" i "Žiroskop", a u suradnji s Filmaktivom, priopćeno je u četvrtak iz Odnosa s medijima EPKZAGREB – Projekcija filma “Polazište za čekanje” redateljice Maše Drndić održat će se u petak u Zavičajnom muzeju Drenove – susjedstvu Drenova Europske prijestolnice kulture (EPK) s početkom u 21 sat, a ulaz na projekciju je slobodan.


Susjedstvo Drenova, jedno je od 27 susjedstava EPK, a projekcija će se se održati u sklopu programa “Dnevni boravak pod zvijezdama” i “Žiroskop”, a u suradnji s Filmaktivom, priopćeno je u četvrtak iz Odnosa s medijima EPK.


Kako je navedeno, protagonist filma je autobusna stanica Žabica, slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenoga grada, njegovo vječito privremeno rješenje.
“Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućega kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajaloga sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan… U filmu se pojavljuju Riječani i gosti Rijeke, putnici namjernici i stalni posjetitelji autobusnog kolodvora, radnici i prolaznici”, stoji u najavi projekcije.


Projekcija je organizirana uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.


Istaknuto je da se, radi zaštite vlastitoga zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.