Dvije nove

U sklopu mjeseca zatvaranja EPK sutra se u Rijeci otvaraju tri izložbe

Jakov Kršovnik

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Izložba Retrovizor 2020 u Exportdrvu na fotografijama donosi pripremu i program EPK, u Filodrammatici se postavlja instalacija Marine Rajšić "Print Screen", dok će izložba Fiume Fantastika o 150 godina povijesti Rijeke ponovnoimati vođene tureU sklopu mjeseca zatvaranja projekta EPK od sutra se otvaraju tri izložbe.


Dvije su nove – izložba Retrovizor 2020 na fotografijama donosi pripremu i program EPK do unazad skoro pet godina i bit će postavljena u Exportdrvu. Druga je instalacija Marine Rajšić “Print Screen” u kojoj autorica kreira simulaciju virtualnog prostora, u fizičkom prostoru Galerije Filodrammatica.


Kao treća, od sutra se ponovno otvara izložba Fiume Fantastika: Fenomeni grada u prostoru Exportdrva. Zbog epidemioloških mjera nema službenih, protokolarnih, otvaranja, već građani mogu doći u radnom vremenu prostora, a do 15 posjetitelja odjednom.
Autori postava izložbe Retrovizor 2020 su Ana Tomić i Marino Krstačić Furić, a u ime autorskog tima Branka Cvjetičanin i Emina Višnić rekle su da je univerzalni ključ za odabir fotografija bila atmosfera, ali i mali okidači sjećanja sviju koji su sudjelovali u projektu EPK.


– Izložba pokušava dočarati različite atmosfere nastanka programa, njegove pripreme, radova na infrastrukturi i umjetničkim djelima, ali i samih izvedbi te publike, rekle su.


Autorica Marina Rajšić izložbom “Print Screen”, kaže najava, rasprostire i raslojava radnu površinu računala kako bi ukazala na osobine umrežene javnosti koja je važan faktor u određenju njezinog mjesta u svijetu.


Izložba Fiume Fantastika o 150 godina povijesti Rijeke ponovno će imati vođene ture, u skladu s epidemiološkim mjerama, a dio izložbe, odnosno paviljona fantastične zone, ovoga puta neće biti izložen jer je u pripremi za put u Italiju gdje će predstavljati Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu.


Exportdrvo


Retrovizor 2020 – izložba fotografija pripreme i programa EPK. Ulaz slobodan.


Fiume Fantastika – izložba o 150 godina urbane povijesti Rijeke. Ulaznica 30 kn, a bez plaćanja za djecu do 7 godina, nezaposlene i umirovljenike.


Obje izložbe su otvorene od sutra do kraja travnja. Radno vrijeme Exporta je četvrtkom i petkom od 15 do 20 sati te subotom i nedjeljom između 11 i 20 sati (Uskrs je neradni).


Galerija Filodrammatica


Marina Rajšić “Print Screen” – sutra od 18 do 20, a zatim do 22. travnja, od ponedjeljka do subote od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan.