Vježbali

U sjedištu PGŽ odrađena vježba evakuacije i spašavanja

Portal Novi list

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Tijekom vježbe simulirana je pojava požara uz aktiviranje sustava dojave te je provedena evakuacija svih djelatnika i posjetitelja.Na svim lokacijama upravnih zgrada Primorsko-goranske županije u Rijeci danas se održavaju redovne vježbe evakuacije i spašavanja u kojima sudjeluju svi djelatnici. Prva vježba uspješno je odrađena u sjedištu Županije u Adamićevoj ulici uz asistenciju vatrogasnih postrojbi JVP Rijeka.


Tijekom vježbe simulirana je pojava požara uz aktiviranje sustava dojave te je provedena evakuacija svih djelatnika i posjetitelja.


Službenici zaduženi za provođenje evakuacije i spašavanja o izvanrednom događaju obavijestili su DUZS i vatrogasnu postrojbu.

Osim vježbe evakuacije zaposlenika, održano je i kratko predavanje o potrebnim radnjama u eventualnim situacijama te pokazna vježba korištenja uređaja za gašenje požara.


Temeljem Zakona o zaštiti na radu propisana je obveza poslodavca poduzeti mjere zaštite od požara i spašavanja radnika, izraditi plan evakuacije i spašavanja, odrediti radnike koji će provoditi mjere te osigurati pozivanje i omogućiti postupanje javnih službi nadležnih za zaštitu od požara i spašavanje.