Popularna linija

U Rijeku stigao prvi RegioJetov vlak iz Češke: Malo je zapeo na granici pa je kasnio preko sat vremena

Alenka Juričić Bukarica

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Podsjetimo, cijene za ovu liniju su izuzetno popularne - svega 22 eura u jednom pravcu, zbog čega je izazvala veliki interes u Češkoj i SlovačkojPrvi vlak češke kompanije RegioJet stigao je u Rijeku iz Praga danas ujutro. Iako je vlak trebao stići u 8:45 sati,zapeo je na hrvatsko-slovenskoj granici tako da je kasnio oko sat vremena, međutim unatoč kašnjenju, putnici su nakon cjelonoćnog puta stigli do Rijeke gdje ih čeka razgled grada.


Dio putnika se iskrcao na željezničkoj stanici u Matuljima obzirom da su ondje čekali autobusi kojima su transportirani dalje na svoja odredišta.


Uz turiste, stiglo je i nekoliko novinarskih ekipa kao i čelnici česke tvrtke kako bi obilježili otvaranje ove linije koja će Češku i Hrvatsku povezivati do kraja ljeta, od polovice srpnja čak svakodnevno.
Podsjetimo, cijene za ovu liniju su izuzetno popularne – svega 22 eura u jednom pravcu, zbog čega je izazvala veliki interes u Češkoj i Slovačkoj.Foto galerija: U Rijeku stigao prvi RegioJetov vlak iz Češke Foto: Vedran Karuza


Inače, nakon dočeka vlaka na riječkom željezničkom kolodvoru, za češku delegaciju i medije je organiziran i obilazak jedne od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj – Hilton Costabella Spa&Resorta gdje ih je, uz ostale, dočekao vlasnik novog resorta, češki poduzetnik Jaroslav Trešnjak.


Značaj nove linije vlakom, kao i oko 80 milijuna eura vrijedne investicije češkog poduzetnika na riječkom području, komentirao je gradonačelnik Obersnel, navodeći kako je ovo izvrstan dan ne samo za riječki turizam, već i za čitavu Hrvatsku.

Foto galerija: Hotel Hilton Costabella Foto: Vedran Karuza– Izvrsna je vijest da je došao vlak iz Češke s oko 500 turista, od kojih oko 300 upravo u Rijeku i okolicu, a još je ljepša najava da će od 11. srpnja vlak voziti svakodnevno te da će se linija nastaviti iduću godinu, kazao je Obersnel. Govoreći o novom luksuznom resortu u kojem je okupljanje organizirano, dodao je kako Hilton ima oko 550 smještajnih jedinica s 5 zvjezdica. Hotel će biti gotov ujesen, no službeno otvorenje će biti u veljači iduće godine, otkrio je riječki gradonačelnik.