EPIDEMIJA

U riječkom KBC-u 26 zaraženih koronavirusom, tri pacijenta u težem stanju

Hina

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Štimac je rekao da su 23 pacijenta smještena na Klinici za infektologiju, a tri u zgradi Klinike za oftalmologiju koja je ispražnjena i prenamijenjena za smještaj bolesnika s koronavirusomRIJEKA – Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac u utorak je izvijestio da se u toj bolnici trenutno nalazi 26 zaraženih koronavirusom, od kojih nijedan nije na respiratoru.


 Štimac je rekao da su 23 pacijenta smještena na Klinici za infektologiju, a tri u zgradi Klinike za oftalmologiju koja je ispražnjena i prenamijenjena za smještaj bolesnika s koronavirusom.


 Istaknuo je kako su tri pacijenta s nešto težim stanjem u Klinici za infektologiju i imaju naglašenije promjene na plućima.
 Trenutno je u KBC-u ukupno 370 ležećih bolesnika, što je otprilike polovica koliko ih bude prosječno dnevno prije pojave koronavirusa.


 Najviše ih je na klinikama za kirurgiju i internu medicinu.


 Neke od klinika su ispražnjene za prijem zaraženih koronavirusom, poput onih za oftalmologiju, dermatologiju, otorinolaringologiju i fizikalnu medicinu, a dio liječnika iz njih je premješten na druga mjesta u KBC-u.