Gradski stanovi

U Rijeci se prodaje 12 gradskih stanova. Lani ih je prodano 25

Ljiljana Hlača

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

U Gradu Rijeci navode kako interes kupaca varira od natječaja do natječaja, što ovisi o ponudi stanova



RIJEKA – Do kraja svibnja otvoren je javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke, a u ponudi je 12 stanova. Ovo je treći javni poziv u ovoj godini za ovu svrhu, a godišnje Grad Rijeka ih objavi barem pet. Toliko ih je bilo lani, kada je prodano 25 stanova te je temeljem toga uprihodovano nešto više od šest milijuna kuna. Navedenoj brojci treba nadodati još tri stana koja su prodana zaštićenim najmoprimcima temeljem prava prvokupa.


Na upit koji kvadrati najbolje idu i je li istina da je velik interes za nekretnine koje su u centru, u Gradu navode kako interes kupaca uvijek varira od natječaja do natječaja, što ovisi o ponudi stanova koji su izloženi prodaji.


– U pravilu najbrže kupca nađu stanovi koji se nalaze u centru ili oko centra grada, kao i stanovi veličine 30-ak četvornih metara, neovisno o lokaciji. Za takve stanove najčešće bude više prijavljenih natjecatelja te sukladno tome Grad može ostvariti veću kupoprodajnu cijenu u odnosu na početnu. Za stanove koji se smatraju neprikladnima za stanovanje – oni se izlažu prodaji po procijenjenoj vrijednosti, kažu u Odjelu gradske uprave za upravljanjem imovinom.