Mlade snage

U PU primorsko-goransku stiglo 26 novih policajaca – vježbenika

Vladimir Mrvoš

Prema važećim zakonskim propisima, novih 26 kandidata će u statusu policajca - vježbenika provesti šest mjeseci, nakon čega imaju obvezu polaganja državnog stručnog ispita i potom će biti raspoređeni u sustavu MUP-a na neodređeno vrijemeRIJEKA – U sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci primljeno je u službu 26 vježbenika, koji će biti raspoređeni na poslovima srednje stručne spreme u policijskim postajama.


Vježbenici su završili Tečaj za zanimanje policajac u Policijskoj školi »Josip Jović« u Zagrebu, u trajanju od godinu dana. Između 26 vježbenika je i šest vježbenica koji su, u skladu s potrebama posla, raspoređeni na radna mjesta u policijskim postajama u Rijeci (I. i II. PP), u Crikvenici, Čabru, Delnicama, Krku, zatim u Malom Lošinju s ispostavom Cres, Opatiji, Rabu, kao i u Postaji granične policije Rupa te u Postaji pomorske i aerodromske policije.


Mlade policajce primili su i pozdravili zamjenik načelnika Policijske uprave Hari Brnad, načelnik Sektora policije Goran Gašpert, djelatnici Službe za pravne poslove i ljudske potencijale, kao i Sektora policije, zaželjevši im pritom puno uspjeha u budućem djelovanju. Uz riječi dobrodošlice zamjenik Hari Brnad je tom prigodom vježbenicima istaknuo značenje i važnost policijskog poziva, dok ih je s poslovima i obvezama policajca upoznao načelnik Goran Gašpert.
Prema važećim zakonskim propisima, novih 26 kandidata u statusu policajca-vježbenika provest će šest mjeseci, nakon čega imaju obvezu polaganja državnog stručnog ispita i potom će biti raspoređeni u sustavu MUP-a na neodređeno vrijeme.