Investicija vrijedna oko 7 milijuna kuna

U promet puštena nova cesta u Pavekima

Barbara Čalušić

Cesta je kompletno opremljena svom infrastrukturom / NL arhiva

Cesta je kompletno opremljena svom infrastrukturom / NL arhiva

Od ostalih ulaganja u Pavekima, planirana je izgradnja spojne ceste između Šojske i Ulice Žarka Pezelja, kako bi se dobilo na protočnosti prometa te izgradnja parkirališta pored dječjeg igralištaKOSTRENA  U promet je puštena nerazvrstana cesta u kostrenskom naselju Paveki čiji su investitori Općina Kostrena i KD Vodovod i kanalizacija, a investiciju vrijednu oko sedam milijuna kuna manjim dijelom sufinancirale i Hrvatske vode.


Riječ je o petstotinjak metara nove ceste, kompletno opremljene komunalnom i vodnom infrastrukturom, javnom rasvjetom i svim potrebnim priključcima, čime su osim preduvjeta za izgradnju vatrogasno-društvenog doma stvoreni i preduvjeti za proširenje građevinskog područja.


– Ovim se projektom poboljšala komunalna infrastruktura u naselju Paveki i stvorile su se pretpostavke za proširenje građevinskog područja. U izgradnju ceste Općina Kostrena je uložila oko 4,5 milijuna kuna, objašnjava pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dario Modrić.
Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić najavljuje daljnja ulaganja na području Paveka.


– Ova cesta je bila važan preduvjet za realizaciju budućeg vatrogasnog i društvenog doma koji se planira graditi upravo između dva kraka nove ceste u Pavekima. To je jedan od kapitalnih projekata, vrijedan preko 10 milijuna kuna koji planiramo realizirati kreditnim zaduženjem. Ako jesen ne donese neke nove okolnosti uvjetovane koronavirusom zbog kojih bismo morali mijenjati svoje planove, s realizacija bi krenula krajem godine.


Ovaj projekt nije značajan samo za naš DVD Kostrena, nego će se njegovom izgradnjom dobiti i vrijedni društveni prostori u najmnogoljudnijem naselju Paveki kakvima primjerice raspolažu naselja Sv. Lucija i Sv. Barbara.


Od ostalih ulaganja u naselju Paveki, planirana je izgradnja spojne ceste između Šojske ulice i Ulice Žarka Pezelja kako bi se dobilo na protočnosti prometa kroz naselje te izgradnja parkirališta pored dječjeg igrališta. Na taj način podignut će se komunalni standard, ali i kvaliteta života u Pavekima, ističe Vranić.