PGŽ

U Primorsko-goranskoj županiji 150 novih slučajeva koronavirusa, ima jedan ohrabrujući podatak

Portal Novi list

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Najviše je novozaraženih među radno aktivnim stanovnicima, a udio starijih osoba u broju ukupno zaraženih je najmanjiRIJEKA U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 150  novozaraženih osoba.


Testirano je 703 osobe.


Ozdravile su 50 osobe, pa je ukupno je u PGŽ danas 885  aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti.
Najviše je novozaraženih među radno aktivnim stanovnicima, a udio starijih osoba u broju ukupno zaraženih je najmanji, što znači da bez obzira na lošu epidemiološku situaciju i širenje zaraze među općom populacijom u PGŽ, starije osobe se još uvijek uspijevaju kvalitno zaštititi poduzetim preventivnim mjerama u zajednici, ali također i zbog osobnog odgovornijeg ponašanja naših starijih stanovnika, poručuje ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a Vladimir Mićović.


U KBC-u Rijeka kroz protekla 24 sata na liječenju je ukupno 28 COVID pozitivnih pacijenta, osam osoba je novoprimljeno, a jedan pacijent je otpušten na kućnu njegu.


Na Klinici za infektivne bolesti sa srednje teškom kliničkom slikom liječi se 22 pacijenata, u respiracijskom centru pet pacijenta od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok je na odjelu traumatologije jedan bolesnik u izolaciji radi neophodnog kirurškog zbrinjavanja.