Najbolji od najboljih

U PGŽ-u tek 9 posto bonitetno izvrsnih tvrtki

Aneli Dragojević Mijatović

Dobitnici certifikata iskazali su zadovoljstvo time što su dobili priznanje za izvrsnost i u ovim promijenjenim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije COVID-19, poručuju iz Bisnodea HrvatskaBisnode je jučer u Rijeci organizirao poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki iz Primorsko-goranske županije. Od svih aktivnih poslovnih subjekata u PGŽ-u, samo 9,15 posto ima ispunjene uvjete za dobivanje Bisnodeova certifikata bonitetne izvrsnosti, poručili su iz Bisnodea.


Navode pritom poslovne subjekte iz Primorsko-goranske županije kojima je dodijeljen Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti. To su: Adria Oil d.o.o., Alarm automatika d.o.o., Alsi-Sušanj k.d., Arming d.o.o., BU Power Sistemi d.o.o., CAME Adriatic d.o.o., Eking d.o.o., I.R.T.D.A. d.o.o., Izgradnja d.o.o., La Trans d.o.o., Mardesign d.o.o., Medmar d.o.o., Orcus Plus d.o.o., Poslovni biro PBIRO d.o.o. U Bisnodeu napominju da »bonitetna izvrsnost definira natprosječnu kreditnu sposobnost poslovnog subjekta, a Certifikat bonitetne izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg stabilnog i kvalitetnog rada.«


Sakupljači informacija


– Stoga su se na događaju u Rijeci okupili zaista najbolji među najboljima koji su iskazali zadovoljstvo time što su dobili priznanje za izvrsnost i u ovim promijenjenim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije COVID-19, ističu u Bisnodeu. Kako je za naš list dodatno pojasnio Miroslav Špiranović, Bisnodeov regionalni menadžer prodaje, Bisnode Hrvatska vodeći je hrvatski a i europski davatelj poslovnih informacija
– Mi, zapravo, prikupljamo javne informacije, zato se i zovemo skupljači big data podataka, te takve prikupljene podatke dajemo tržištu. Naših klijenata ima u cijeloj Hrvatskoj, a najbolje među njima, ovih oko 9 posto, izdvojili smo kao najuspješnije tvrtke po kreditnoj stabilnosti. Tih 9 posto tvrtki smo zapravo probrali i neke su od njih aktivirale svoj certifikat. Inače, on ima oznaku od A, AA, AAA do srebrnog, zlatnog ili platinastog, a danas je svečano uručenje i dodjela, pojasnio je Špiranović. Na pitanje koliki je udio izvrsnih na razini cijele Hrvatske kaže da je taj udio i u cijeloj Hrvatskoj oko 9 posto, što znači da je PGŽ po udjelu najboljih negdje na razini prosjeka države.


Vrijednost certifikata


Certifikat se, objasnio je Špiranović, ne dobiva samo time što se ima pravo na njega, on se mora i aktivirati, ima svoju vrijednost, no ne može se kupiti, već ga aktivirati mogu samo najbolje firme.


– Iza certifikata stoji vodeća europska bonitetna kuća Bisnode te on jamči da je tvrtka sigurna za poslovanje u idućih 12 mjeseci, da neće biti u blokadi, odnosno da je sigurno i dobro s njom poslovati. Mi dakle dajemo preporuke za te dobre tvrtke koje s našim certifikatom dobivaju dodatno brendiranje te se tom oznakom mogu koristiti u komunikaciji s tržištem, pri čemu se njome koristi i naše bankovno tržište itd.


Ukratko, certifikat označava poslovnu izvrsnost, pojasnio je Špiranović.