Pozitivan trend

U PGŽ nema novooboljelih, 3 osobe izliječene

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Trenutno je u PGŽ 7 oboljelih te 64 izliječene osobe. Zadnji slučaj zaraze u županiji je zabilježen prije jedanaest dana

 


Još su 3 osobe u Primorsko-goranskoj županiji preboljele koronavirus, javljaju iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.


Novooboljelih nema, čime se nastavlja pozitivan epidemiološki trend.


Trenutno je u PGŽ 7 oboljelih te 64 izliječene osobe. Zadnji slučaj zaraze u županiji je zabilježen prije jedanaest dana.


U međuvremenu je održana sjednica županijskog Stožera za zarazne bolesti na kojoj su pohvaljeni svi članovi Stožera civilne zaštite PGŽ za povoljan epidemiološki status, koji je rezultat predanog rada svih službi.


Na sjednici je epidemiolog Dobrica Rončević podnio izvješće o svim aktivnostima epidemiološke službe, naglasivši da je samo jedna osoba u ovom trenutku pod zdravstvenim nadzorom.


Ukupno je u PGŽ analizirano 4330 uzoraka, među kojima su i uzorci djelatnika i korisnika domova za starije osobe i ustanova socijalne skrbi, čiji su svi rezultati bili negativni.


Na sjednici se raspravljalo i o protokolima postupanja u turističkoj sezoni koje epidemiolozi upravo pripremaju, nakon čega će na zajedničkom sastanku sa turističkim zajednicama informirati turistički sektor o svemu onome čega se treba držati kako bi se izbjeglo širenje zaraze dolaskom stranih turista, kao i protokolima postupanja u slučaju zaraze.