1.051 aktivnih

U PGŽ 121 novozaražena osoba, 51 osoba ozdravila

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović na današnjem je susretu s predstavnicima medija za troznamenkastu brojku zaraženih rekao je da je dobro da nije veća nego proteklih dana.Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u posljednja 24 sata na području županije utvrđen je 121 novi slučaj Covida 19. Ozdravila je 51 osoba. Ukupno imamo 1.051 aktivni slučaj.


U posljednja 24 sata testirano je 795 osoba. Današnji udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih od 15% značajno je niži od jučerašnjih 22%.


Ravnatelj NZZJZ Vladimir Mićović na današnjem je susretu s predstavnicima medija za troznamenkastu brojku zaraženih rekao je da je dobro da nije veća nego proteklih dana.
Značajno je i da se udio starijih osoba u broju oboljelih ne povećava, već se zadržava na konstanti od 10%, kao što je to i kod djece. Udio studenata u ukupnom broju oboljelih je u padu.


Strože mjere koje su bile donijete vezano uz okupljanja trebale bi nastaviti donositi rezultate, jer ipak se radi o visokom broju zaraženih.


Brojka od 1.051 aktivnog slučaja gotovo je polovica broja ukupno zaraženih tijekom cijele epidemije. Inače, broj testiranja nije smanjen.


Nekoliko dana udio pozitivnih osoba u ukupnom broju testiranih je u padu.


Za bolesnike u KBC-u Rijeka, koji prima i teške bolesnike iz drugih županija, rekao je da su svi dobro zbrinuti.


Vezano uz posjete grobljima ovih dana apelirao je na građane da poštuju sve preporučene mjere zaštite i to ne parcijalno već sve mjere zajedno, što uključuje maske, red, distancu i pranje ruku.