Zahtjevan projekt

U Krešimirovoj uređeni i pločnici, radovi su time konačno privedeni kraju

Marinko Glavan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Izuzetak je samo dio pločnika uz kompleks Benčić, u nadležnosti Grada, koji će biti uređen nakon spajanja instalacijaRIJEKA – Radovi na rekonstrukciji Krešimirove ulice, jedne od najprometnijih u gradu Rijeci, privedeni su kraju, osim na dijelu pločnika uz Muzej Grada Rijeke, odnosno kompleks Benčić, gdje je još preostalo spajanje dijela instalacija te će biti asfaltiran naknadno.


Prema riječima Silvane Sorić, voditeljice riječke ispostave Hrvatskih cesta, koje su zajedno s KD-om Vodovod i kanalizacija bile glavni investitor projekta, jučer su okončani i zadnji radovi na obnovi kilometar duge ulice.


– Nakon što je postavljen završni sloj asfalta, prije gotovo dva tjedna, Krešimirova je bila otvorena za promet vozila u punom profilu, na sve četiri prometne trake, ali su nastavljeni radovi na nogostupima i spojevima prema zgradi pošte i prema Željezničkom kolodvoru, kao i manji radovi na dijelu autobusnih stajališta. Sada je i taj dio radova završen, uz izuzetak dijela pločnika kod kompleksa Benčić. Taj je dio pod ingerencijom gradskih službi, a trebao bi biti završen nakon što se obave potrebna spajanja instalacija, rekla je Sorić.


Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA
Rekonstrukcija Krešimirove stajala je gotovo 45 milijuna kuna, a trajala je nešto manje od godinu i pol dana, tijekom kojih je promet vozila tekao samo dvjema trakama, što je uzrokovalo učestale gužve i zastoje na prilazima centru grada iz zapadnih gradskih i prigradskih naselja.


Uz obnovu kolnika u trup ceste položene su nove instalacije kanalizacijskog kolektora, vodovodnih cijevi i komunikacijskih kabela. Ugovoreni rok za završetak radova bio je u travnju ove godine, no u više je navrata pomican, prvo zbog izmjena projektne dokumentacije, nakon što je ustanovljeno da postojeće instalacije u trupu ceste nisu položene tamo gdje su bile ucrtane, a kasnije zbog učestalih prodora vode iz podzemnih potoka i iz mora u iskope te drugih nepredviđenih okolnosti.


Dio uz kompleks Benčić čeka spajanje instalacija / Foto: V. KARUZA

Dio uz kompleks Benčić čeka spajanje instalacija / Foto: V. KARUZA